Hirdetés
Magyarország

Idei utolsó Euroliga mérkőzésére készül az Atomerőmű KSC Szekszárd:

:

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

Hirdetés

Szerdán 18 órától a lengyel BC Polkowice csapata ellen lép pályára az Atomerőmű KSC Szekszárd az Euroliga 14., s egyben utolsó fordulójában. A találkozó előtt állandó megszólalónk, Horváth Zsófia, a szekszárdi együttes másodedzője foglalta össze várakozásait.

Március 01., szerda
18:00 Atomerőmű KSC Szekszárd – BC Polkowice
Szekszárd, Szekszárd Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: Blaz Zupancic, Franko Gracin, Nemanja Ninkovic (Zoran Stancev)

A válogatott szünet után tíz nap alatt a negyedik mérkőzését játszotta idegenben az Atomerőmű KSC Szekszárd. A Tolna megyei gárda hatalmasat harcolt, remekül tartotta magát a bajnoki címvédő Sopron Basket otthonában, s végül mindössze nyolc pontos vereséget szenvedett. A vendég csapat legjobbja ezúttal is a fáradhatatlan Goree Cyesha lett, aki összesen 20 pontot és 10 lepattanót jegyzett, illetve, a négy triplát értékesítő Miklós Melinda is remekelt, aki 17 pontja mellett 4 lepattanóval zárt. Horváth Zsófia esőkörben a találkozót értékelte.

“Természetesen nem a vereségnek, de azt gondolom, hogy magának a mérkőzésnek, illetve az alatta nyújtott teljesítménynek mindenki nagyon örül, hiszen láthattunk abszolút pozitív visszajelzéseket.” – kezdte gondolatmenetét a szekszárdi szakember. – “Ahogy arra az összecsapás előtt is kitértem, nem volt rengeteg időnk a felkészülésre. Leginkább a saját, Bologna elleni mérkőzésünket néztük vissza, elemeztük ki, amiből kiemeltük a kijavítandó hibákat, ez pedig szerintem rengeteget segített. Nagyobb lendülettel és energiával mentünk neki a Sopron elleni találkozónak, ez pedig a teljesítményünkön is meglátszódott. Nagyon jó volt kívülről látni ezt a régi, csapatra jellemző magabiztosságot. Arról szerintem ezúttal is felesleges beszélni, hogy melyik csapat milyen nehézségekkel küszködött, vagy küszködik éppen, azt gondolom, hogy ez a Sopron ellen nyújtott teljesítmény a részünkről egy teljesen vállalható, elfogadható, illetve, ami ennél is fontosabb, jó irányba mutató produkció volt.

Azt szintén kiemelném, hogy ezúttal volt több kiemelkedőbb egyéni teljesítményünk is. Cyesha Goree hozta a tőle megszokott kiváló játékát, mellé azonban “beért” újra Miklós Melinda is, Studer Ágnes pedig szintén egy kiegyensúlyozottabb, nyugodtabb irányítóposztot töltött be a mérkőzésen, ami mindig hatalmas segítség a csapatnak. Emellett viszont azt gondolom, hogy összességében mindenki sokkal jobban, sokkal nagyobb energiákkal állt neki ennek a meccsnek – védekezés jóval agresszívabbak és koncentráltabbak voltunk, támadásban pedig határozottabbak. S bár kiemelném, hogy egy vereség sosem ad örömre okot, ez a Sopron elleni teljesítmény egy üde színfolt volt a csapatunk számára, és nagyon remélem, hogy ebből tudunk majd építkezni.” – fogalmazott Horváth Zsófia, aki egyben arra a kérdésre is választ adott, hogy vajon a játékosok kezdenek-e beleszokni a keretváltozás által keletkezett új szerepükbe. 

“Szerintem ennyire még nem szabad előrerohanni, de természetesen bízunk benne, hogy lassan mindenki kezdi megszokni az új szerepköröket, hiszen már jó pár mérkőzés lement ebben a felállásban. Miklós Melindát a mérkőzés kapcsán már említettem, ám róla például már tudjuk, hogy képes sorozatosan, kiegyensúlyozottan jól teljesíteni. Az elmúlt időszakban kisebb hullámvölgybe került, és ezért is nagy öröm számomra/ számunkra, hogy a Sopron ellen egy ilyen teljesítménnyel rukkolt elő. Egyébként azt gondolom, hogy lassan mindannyian kitapasztaljuk a szerepeket. Persze addig még jó sok munka vár ránk, de hiszem, hogy a rájátszásra szépen össze állnak majd a dolgok.”

Fotó: Sopron Basket / MKOSZ

Szerdán az Atomerőmű KSC Szekszárd hazai pályán folytatja idei Euroliga szereplését. A 14., s egyben utolsó fordulóban a lengyel BC Polkowice látogat a fehér-kékek otthonába, így tehát a szekszárdi másodedző következőnek a meccsel kapcsolatos várakozásaira tért ki.

“Idei utolsó Euroliga mérkőzésünk következik, méghozzá hazai pályán. Mindent félretéve, ami eddig történt – és lehet, hogy ezzel nem sokan fognak velem egyetérteni -, de azt gondolom, hogy ennek egyfajta ünnepnek kell, hogy legyen. Nagyon sok munka áll ugyanis amögött, hogy ez a csapat Euroliga szinten tudjon szerepelni, nem beszélve a nehézségekről, amik a csapatot érték ebben az évben, s ennek ellenére is megszülettek az első nemzetközi győzelmek. Ez szerintem önmagában egy hatalmas dolog, amit ünnepnek kell vennünk, főleg hazai pályán, a saját szurkolóinkkal.

Idegenben sajnos egy nagyon csúnya vereséget szenvedtünk a Polkowice ellen, ám azt gondolom, hogy azon a mérkőzésen bőven a tudásszintünk alatt teljesítettünk. Azóta a mi keretünk, ám az övéké is nagyban megváltozott. Többen is hiányoznak abból az akkori csapatukból, többek között ‘elveszítették’ például a kezdőcenterüket is, aki azért egy domináns játékos volt náluk. Tehát, azóta mind a két csapat rotációja lecsökkent. Ebből kifolyólag, egy teljesen más kosárlabdát játszanak, ez viszont egyáltalán nem azt jelenti, hogy gyengébbek, vagyis egy pillanatra sem szabad őket lebecsülni. Az első mérkőzésen minket is inkább az agresszív védekezésükkel zökkentettek ki, amiben pedig nem igazán látok náluk változást.

Biztos, hogy fokozottan készülnek ellenünk. Támadásban gyorsabb, ritmusosabb játékot játszanak, és ahogy észrevettük, jobban támaszkodnak az egyéni megoldásokra. Lényegében három-négy játékosuk van, akik igazi pontszerzők, illetve harminc perc körül, vagy akár felett játszanak, vagyis ilyen szempontból például mondhatni teljesen átalakultak. Ezzel együtt viszont úgy gondolom, hogy, ha a Sopron elleni játékból át tudunk hozni elemeket, illetve ahhoz képest előrelépünk, akkor én bízom benne, hogy életben tudjuk tartani akár a győzelmi esélyeinket és. Hangsúlyozom, biztos, hogy nem lesz egyszerű dolgunk, de jó lenne újból önbizalom telve pályára lépni, és akár egy újabb sikerrel zárni az idei Euroliga-szereplésünket.” – mondta Horváth Zsófia, az Atomerőmű KSC Szekszárd másodedzője.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés