Hirdetés
Magyarország

Idei utolsó EWBL tornáján szerepel a PINKK:

:

Hirdetés

Szerdán és csütörtökön Lettországban a Rigától 45 km-re fekvő Saulkrasti városában szerepel EWBL tornán a PINKK Pécsi 424. Két orosz rivális vár a pécsiekre.

Az idei utolsó EWBL tornáját teljesíti a PINKK Pécsi 424, mely még nyeretlen a sorozatban. A magyar csapatnak matematikai esélye nincs arra, hogy kivívja a legjobb négy közé jutást a csoportjában és ezzel a negyeddöntős szereplést elérje. Ettől függetlenül a tavaszi hazai feladatokra jó felszülési lehetőséget ígérhet ez a két nap. Ráadásul a PINKK feljövőben van, a szorosabb decemberi meccsei után január első hétvégéjén először tétmeccset tudott nyerni ebben a szezonban.

Érezhetően elkezdett összeállni a decemberi időszakban a PINKK. Már Pöstyénben az előző EWBL tornán voltak kifejezetten jó szakaszai. Akkor a hazaiakkal végig nyílt találkozót alakított ki, de még a Zabiny Brnót is sikerült megszorongatni, amíg az erő, koncentráció engedte. Utána a PEAC-Péccsel vívott éles meccset Vanja Miljkovic gárdája, majd a Cegléd ellen 19 pontos előnynél karnyújtásnyi közelségbe került az első sikerhez. Ez akkor még nem jött össze a PINKK-nek, de a BEAC ellen már igen. Tetyana Yurkevichus visszatért. A Stach, Landry kettős ponterős játéka mellett pedig Vári Zita, Jáhni Zsófia, Szücs Lilla és Tenyér Zsófia is rendre elő tudott lépni. A tavaszi alsóházi küzdelmeknél ez lehet a kulcsa annak, hogy a PINKK versenyképes legyen.

A lettországi tornán szerdán a BC Nika lesz a PINKK riválisa. Az oroszországi Sziktivkar városában működő csapat hazája második vonalának élmezőnyéhez tartozik. Egészen pontosan az Orosz Szuperliga 1-ben a Rosztov-Don mögött állnak a második helyen 22 mérkőzés után 18 győzelemmel és  mindössze 4 vereséggel. Itt az EWBL-ben jelenleg negyedikek az A-csoportban: három sikert könyvelhettek el és kétszer maradtak alul. Verték a holland válogatottra épülő Orange Lions-t, illetve a Liepaja és a Dinamo Moszkva gárdáját. Ezen a héten a negyeddöntőbe kerülést is kivívhatják.

Tavaly a Rosztov-Don volt a riválisa a PINKK-nek és akkor is kiemeltük, hogy az orosz profi liga végén és a második vonal elején sok hasonló képességű gárda vonul fel. Ezek közös jellemzője, hogy jól képzettek, erősek fizikálisan és magas szerkezetűek. Ugyanez igaz a Dinamo Moszkvára, akik 0/11-es mérleggel sereghajtók az első osztályban. Az EWBL-ben azonban van egy győzelmük, a Liepaját verték magabiztosan 88-62-re. Ha a PINKK meg tud kapaszkodni azon a pozitív hullámon, amit a szombati siker jelentett. Ehhez pedig ismét széles hozzájárulás érkezik a fiatal hazai magból, akkor versenyképes tornájuk lehet a pécsieknek és egyben erőt meríthetnek a bajnoki küzdelmekre is.

Fotó: EWBL

 

Hirdetés