Hirdetés
Archivum

Idei utolsó fordulójához érkezik a Basketgirls Superchallenge:

:

Hirdetés

Péntektõl vasárnapig rendezik Sopronban a Basketgirls Superchallenge idei utolsó fordulóját. Öt csapat méri össze az erejét.

A sikeres székesfehérvári és pasaréti tornák után az utolsó fordulójához érkezik a BasketGirls sorozat, a hazai székhelyû nemzetközi U15-ös bajnokság. Az elõttünk álló soproni tornán két magyar együttes, a Soproni Darazsak Akadémia és a Budapest válogatott, illetve a TTT Riga, a Reyer Venezia és a ZKK Badel Skopje szerepel.

A korábbi eredményeket tekintve a Budapest válogatott az elsõ fordulóban Székesfehérváron döntõt játszott, míg a januári pasaréti megmérettetést meg is nyerte. A soproni fiatalok pedig Székesfehérváron a negyedik, Pasaréten a hatodik helyen zártak. A TTT Rigát is láthattuk a korábbi fordulók alkalmával, a lett fiatalok mindkét alkalommal harmadik helyezéssel térhettek haza.

A hétvégi tornán mutatkozik be a sorozatban a Reyer Venezia. A soproni szurkolók számára nem ismeretlen a velencei klub, hiszen az U19-es Bajnokok Tornáján az idõsebb korosztályos csapatukat már többször lehetett látni. Õk egy erõs bázist üzemeltetnek, a fiatalok nevelésében az észak-olasz területeken fontos regionális központnak számítanak. Emellett természetesen egy eredményes profi csapatuk is van. A ZKK Badel Skopje a macedón utánpótlás-nevelésben vállal fontos szerepet. Egy nemzetközi rutinnal rendelkezõ gárdáról van, hiszen az U15-ös csapatuk szerepel a korosztályos Adria Ligában. Ott idén az alapszakaszt 5 gyõzelemmel és 2 vereséggel zárták.

A soproni torna körmérkõzéses rendszerben zajlik, minden résztvevõ gárda összesen négy mérkõzést játszik majd. A találkozók YouTube-on élõképes közvetítés formájában követhetõek. Élõ statisztikák és további információk a sorozat hivatalos honlapján érhetõek el.

A soproni torna programja

Március 3., péntek
14:00 Reyer Venezia (ITA) – ZKK Badel 1862 Skopje (MKD)
16:00 TTT Riga (LVA) – Budapest válogatott (HUN)
18:00 Soproni Darazsak Akadémia (HUN) – Reyer Venezia (ITA)

Március 4., szombat
9:00 Budapest válogatott (HUN) – ZKK Badel 1862 Skopje (MKD)
11:00 TTT Riga (LVA) – Reyer Venezia (ITA)
14:00 Budapest válogatott (HUN) – Soproni Darazsak Akadémia (HUN)
18:00 ZKK Badel 1862 Skopje (MKD) – TTT Riga (LVA)

Március 5., vasárnap
9:00 Soproni Darazsak Akadémia (HUN) – TTT Riga (LVA)
11:00 Reyer Venezia (ITA) – Budapest válogatott (HUN)
13:00 ZKK Badel 1862 Skopje (MKD) – Soproni Darazsak Akadémia (HUN)

Hirdetés