Hirdetés
Magyarország

Idei utolsó meccsére készül az Atomerőmű KSC Szekszárd, tét a bajnoki bronz – Horváth Zsófia nyilatkozott:

:

Fotó: Jantner Zolt / Atomerőmű KSC Szekszárd

Hirdetés

Az Atomerőmű KSC Szekszárd együttese szombaton 18 órakor a DVTK – Hun-Therm ellen idegenben folytatja az egyik fél második győzelméig tartó bronz-párharcát. A csatában jelenleg 1–1 az állás, ami azt jelenti, hogy egy újabb győzelemmel akármelyik csapat megszerezheti az idei bajnoki bronzérmet. Az újabb kulcsfontosságú összecsapás előtt Horváth Zsófia, a Szekszárd másodedzője mondta el gondolatait.

Április 22., szombat
18:00 DVTK – Hun-Therm – Atomerőmű KSC Szekszárd
Miskolc, DVTK Aréna
Játékvezetők: Frányó Péter, Pozsonyi László, Györfy Rúben (Bogárdi János)

Nagyszerű győzelemmel búcsúzott hazai közönségétől a szezon végén az Atomerőmű KSC Szekszárd, miután ők bírták jobban a végjátékot a DVTK-Hun-Therm ellen. A betegséggel küzdő Zseljko Djokics hiányában a csapatot ezúttal a szekszárdi együttes másodedzője, Horváth Zsófia irányította, aki röviden a találkozót értékelte.

“Szenzációs élmény volt egy ilyen fontos mérkőzésen irányítani a csapatot. Bevallom, szinte az utolsó pillanatban szembesültem csak azzal, hogy Djokics vezetőedző nem tudja vállalni a meccset, s ez a helyzet előszőr kicsit lesokkolt, de aztán a meccsre összeszedtem a gondolataimat és végül sikerült arra koncentrálni, amire kellett. Hihetetlen érzés volt, a lányoknak pedig végtelenül hálás vagyok, hogy ebben partnerek voltak.” – kezdte gondolatmenetét a szekszárdi másodedző. – ”Ha minden mástól eltekintünk, akkor azt gondolom, hogy ez egy rendkívül fontos hazai mérkőzés volt számunkra. Több szempontból is, hiszen Bálint Rékát is lebúcsúztattuk, emellett pedig megadtuk magunknak az esélyt a bajnoki bronz megszerzéséhez. Nagyon sokat jelentett tehát ez a győzelem. Szenzációs volt a csapat, mindenki egytől-egyig, még az is, aki nem lépett pályára, azt gondolom, hogy ez a szerdai siker abszolút egy csapatmunka volt. A közönségről pedig nem is beszélve – nagyon jó érzés volt szekszárdinak lenni ezen a mérkőzésen.

Egy rendkívül kemény meccsre számítottunk, de szerencsére nem értek minket meglepetések. Márcsak azért sem, mert ez a két csapat egész évben ilyen kaliberű mérkőzéseket játszott, s ebből hál’ égnek most mi jöttünk ki jobban. Természetesen nem játszottunk hibátlanul, de azt gondolom, hogy ami a játékosok kérve lett, azt maximálisan teljesítették. Ahogy azt már korábban többször is hangsúlyoztam, ezen a ponton az a legfontosabb, hogy mindenki mozgósítsa a tartalék energiákat, és a végletekig küzdjön, ezt pedig a lányok is abszolút megértették és véghez is vitték szerdán. Voltak hibák, de nem voltak üresjáratok se támadásban, se védekezésben, nem volt csüggedés a pályán, mindenki a legjobb formáját próbálta nyújtani, szívét-lelkét kirakva a pályára, ami végül pedig elégnek bizonyult a győzelem megszerzéséhez. Nagyon büszke vagyok a csapatra!” – fogalmazott Horváth Zsófia.

Fotó: Jantner Zolt / Atomerőmű KSC Szekszárd

A szerdai nap után szombaton ismét pályán az Atomerőmű KSC Szekszárd, következik ugyanis a bajnoki bronz-párharc harmadik, s egyben utolsó mérkőzése, amit a szekszárdi együttes ismételten a apályelőnyt élvező DVTK – Hun-Therm otthonában vív. Hatalmas a tét, két győzelmet kell ugyanis a csapatoknak megszerezni a harmadik hely megszerzéséhez, jelenleg pedig 1-1 az állás.

“Mostmár ténylegesen a szezon utolsó mérkőzése következik, így tehát hatványozottan igaz az, amit korábban már számtalanszor említettem, hogy az utolsó erőtartalékokat is mozgósítani kell. A két csapat már kívülről-belülről ismeri egymást, s nem hinném, hogy egyik oldalon is lennének hatalmas taktikai változások, itt tehát már csakis az lesz a legnagyobb kérdés, hogy melyik fél tudja jobban leküzdeni a fáradtságot, illetve melyik csapat találja meg önmagában az utolsó győzelemhez szükséges plusz motivációt. Ezzel együtt azonban egy nagyon kemény mérkőzésre számítok, nem feltétlenül egy szép meccsre, példaértékű kosárlabdával, hanem egy hatalmas küzdelemre. Én személy szerint viszont nagyon örülök, hogy így alakult a párharc, mármint, hogy 1-1 az állás és nem tartolta le egyik csapat sem a másikat. Ez teszi érdekesebbé a dolgokat, ez az igazi sport!

Ami a csapatunkat illeti, ezúttal sem volt rengeteg időnk felkészülni, de ennek ellenére is érezni a lányokon a maximális motivációt. Bár már biztosan fáradtak, ezt abszolút nem érezni rajtuk, s ezt szerintem a szerda esti találkozón is bebizonyították, igazi csapatmunkát produkáltak.” – kezdte végső gondolatmentét Horváth Zsófia, az Atomerőmű KSC Szekszárd másodedzője. – “Szombaton ismételten egy katlanba utazunk majd, s számomra nem is kérdés, hogy fergeteges lesz a miskolci közönség, illetve a mérkőzés hangulata is. Bízom benne, hogy azért minket is sokan elkísérnek majd, hiszen hatalmas erőt ad a csapatunknak a szurkolóink támogatása, akárhány emberkéről is legyen szó. Mindenki számít, egytől-egyig, s remélhetőleg együtt a harmadik helyet is meg tudjuk szerezni!”

Fotó: DVTK – Hun-Therm

Hirdetés