Hirdetés
Európa

Idén is a Sepsiszentgyörgy a legnagyobb favorit Romániában:

:

Hirdetés

Szerdán két mérkőzéssel elrajtoltak a román élvonal küzdelmei. A legnagyobb favorit idén is a Sepsiszentgyörgy.

A lebonyolítás tekintetében a román élvonalban a csapatokat földrajzi elhelyezkedés szerint Nyugati és Keleti csoportba sorolták, ahol oda- és visszavágót játszanak, mindegyik együttesnek 13 mérkőzése lesz. A Nyugati csoportban szerepel a Szatmárnémeti VSK, az Aradi ICIM, a Kolozsvári U, a Kézdivásárhelyi SE, a Nagyváradi CSU, Marosvásárhelyi Sirius és a Nagyszebeni MSK, míg a Keleti csoportban játszik a címvédő Sepsi-SIC, Brassó, Bukaresti Rapid, Bukaresti Agronomia, Alexandria, Phoenix Constanța és Târgoviște – fogalmaz a sepsiszentgyörgyi klub honlapja.

A fenti mérkőzéseket követően januártól követően a Keleti- és Nyugati-csoport első három–három helyezettje egymás ellen folytatja az “A” jelű csoportban, míg a többiek a B-csoportban játszanak. Az együttesek a január 11-én kezdődő pontvadászat második részében szintén oda- és visszavágót játszanak, majd az alapszakasz első és a második helyen végző csapata a rájátszás első körében, vagyis a negyeddöntőben szabadnapos lesz, csak az elődöntőben játszik – mutatta be a lebonyolítást szintén a Sepsi-SIC honlapja.

Az erőviszonyokat tekintve a Sepsi-SIC kiemekedni látszik a mezőnyből. A román bajnoki címvédőnél minőségi légiósokat igazoltak. A névsor élére kívánkozik a többek között Salamancában is eredményesen szereplő Chrissy Givens, míg Alyssia Brewer-t nem kell bemutatni a hazai híveknek sem, ahogy a montenegrói válogatott Jelena Vucetic is játszott korábban hazánkban. Nagy fogás a hazai mag megerősítéséhez Andra Mandache, Orbán Nicolette és a fiatal Ștefania Cătinean. A tavalyi alapcsapat tagjaival kiegészülve kifejezetten ütőképes gárdát alkothatnak. Ioana Ghizilă és Alyssia Brewer jelenleg sérült. Ki kell azonban emelni Natalie Butler-t, aki rögtön eredményes játékkal, dupla-duplával kezdett

Romániában tavaly a CSM Satu Mare nagyon közel állt ahhoz, hogy trófeát nyerjen. A hazánkban is ismert Maikel Lopez szépen összerakta tavaszra a csapatukat. Nagy veszteség számukra, hogy a spanyol szakember Kínába igazolt. Az elmúlt idény csapatából Brittany Denson, Oláh Andrea, Andreea Huțanu, Adina Pop és Kádár Annamária maradt, visszatért Szmutku Renáta és Flavia Ferenczi. Az új igazolásaik között pedig két jól csengő név is található Maja Miljkovic, illetve az orosz válogatott center Julija Gladkova személyében. Szintén új érkező Adina Stoiedin, Alina Podar és Carla Popescu. A klubnál szeptember végén még egy amerikai légióst is igazoltak, Bernice Mosby teszi teljessé a keretet, mellyel versenybe szállnának a bajnoki címért.

A román bajnokságban a Sepsiszentgyörgy és a Szatmárnémeti mögötti üldözőboly kiegyenlített. Mindenhol ugyanazzal a problémával küzdenek, hiába vannak a kezdőben jó játékosok, minőségi légiósok, a hazai mag szűkössége behatárolja a rotációs lehetőségeket. A tavalyi bronzémes Arad érhet oda ismét a dobogóra. A csapatukat már többször láthattuk idén.  Az előszezonban az ELTE-BEAC Újbuda és a PEAC-Pécs együttesével is megmérkőztek. Három ismertebb játékos köré épül a keretük. Jefimija Karakasevic a Vasas meghatározó centere volt, míg Brankica Hadzovic Cegléden és Miskolcon is meccsnyerő légiósnak számított egykoron. Mellettük még Adrienne Webb-től várnak sokat a klubnál. A BEAC és a PEAC ellen is a csapatuk legjobbjai voltak.

Hirdetés