Hirdetés
Európa

Idén is az USK Praha a favorit Csehországban:

:

Hirdetés

Hétvégén megkezdődik a cseh élvonal 2019/2020-as szezonja. Új névszponzor, régi erőviszonyok.

Csehországban 10 csapattal rendezik az élvonal küzdelmeit. Nincs már DSK Basketball Nymburk KV és Teamstore Brno, lett viszont DSK Levharticemi Chomutov. Találtak egy névadó támogatót a ligának, amely nem más, mint a Renomia nevű vállalt. A bajnoki küzdelmeket tekintve azonban érdemi változásokról nem számolhatunk be. Az Euroliga elmúlt kiírásának bronzérmese az USK Praha toronymagas favorit.

A prágaiak kerete mindössze egy helyen változott. Leticia Romero-t elengedte a klub és helyére Cristina Ouviña érkezett. Natalia Hejkova, ha elégedett, akkor ragaszkodik a játékosaihoz. Ezt láthattuk az előző prágai sikerkorszakban és ezt tapasztalhatjuk ezúttal is. A jól ismert hazai mag és Ouviña mellett Marija Rezan, Isabelle Harrison, Alyssa Thomas, Teja Oblak és Valeriane Ayayi alkotja a csapatot.

Az elmúlt évad ezüst és bronzérmese is igyekezett biztosra menni. A Zabiny Brno szintén a korábban megismert alapcsapatára épít. Az Indiana végzőse Kym Royster az egyetlen új szerzeményük. Ugyanez elmondható a Hradec Kralove alakulatára is, akiknél pedig Barbora Nosková az egyedüli új érkező. A dobogóra még a KP Brno érhet oda, ahol a cseh válogatottak mellett a 198 cm magas kanadai Emily Pottert és a 188 cm magas amerikai Gabriella Greent kell kiemelni.

Hirdetés