Hirdetés
Magyarország

Idén is folytatódik a fiatalok beépítése a Csatánál:

:

Hirdetés

A felkészülés hajrájában forgatott az M4 Sporton látható Jövünk! magazin stábja a Ludovika Arénában, a Ludovika-FCSM Csatánál. Az együtteshez négy junior és két kadétkorú kosaras csatlakozott a bajnoki rajt előtt. Mint ismert, közülük négyen a Sopron elleni idénynyitón be is mutatkoztak az élvonalban.

Az átfogó riportban Tursics Krisztián vezetőedző arról is beszélt, hogy mennyi idő beépíteni egy fiatalt az A-csoportos csapatba:

Hosszú folyamat. Én mindig szeretek hosszú távban gondolkodni és 3-4 éves ciklusban lehet azt felmérni, hogy egy fiatal játékos hova jut. Azt, hogy valakit bedobnak a mélyvízbe és rögtön teljesít, azt kizárt dolognak tartom. Nagyon ritka és speciális eset.

Mi is ebben a folyamatban vagyunk: 2-4 év, hogy a játékosok beérjenek és stabil tagjai legyenek az NB1 A-csoportnak. Sokan mondhatják, hogy elérték ezt a szintet. Most is van, akikkel elkezdtük az új folyamatot és van, aki most kezdi a harmadik évét, próbál teljes értékű tagja lenni a csapatnak, úgy számolni vele, hogy ő egy kiemelkedő játékos.

Így néz ki ez a folyamat és ezt próbáljuk tartani. Sok játékosnak ez gyors és nincs kész erre a terhelésre, de igyekszünk felvenni a ritmust. Azt látom, hogy mindent megtesznek azért, hogy felvegyék az A-csoport és az edzések színvonalát. Nagyon jól teljesítenek és bízom benne, hogy sokan csatlakozni tudnak ehhez a csapathoz. Be tudnak illeszkedni az NB1 A-csoportba.

– nyilatkozta a Jövünk! magazinnak Tursics Krisztián.

A teljes riport megtekinthető az alábbiakban:

Fotó: Szilágyi Dénes / Ludovika-FCSM Csata