Hirdetés
Archivum

Idén is lesz Szolnokon U18-as 3×3-as Eb-selejtezõ:

:

Hirdetés

Szolnok 2019. nyarán is rendezhet U18-as 3×3-as Európa-bajnoki selejtezõtornát. A Tisza-partján sorozatban negyedik évben kerül sor ilyen rangos eseményre. Részletek a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) közleményében.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball


Forrás: Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ)

Az elmúlt évekhez hasonlóan újfent 3×3-as U18-as Európa-bajnoki selejtezõnek ad otthont Szolnok.

A Tisza-parti kosárvárosban már nem ismeretlen a szakág, hiszen 2016 óta minden évben visszajárnak ide a kontinens legjobb fiatal 3×3-as játékosai. Idén sem lesz ez másképp, augusztus 3-4. között a jól megszokott helyszínen, a Tiszai Hajósok Terén rendezik a tornát – tudtuk meg Vereb József 3×3 válogatott referenstõl.

Bár a magyar férfi válogatott címvédõként, selejtezõ nélkül kijutott a grúziai Eb-re, a szolnoki selejtezõn azért játszhatnak a fiúk, amely remek felkészülésként szolgálhat a kontinensviadalra.

Nyolc ország válogatottjával (Lettország, Svájc, Törökország, Litvánia, Görögország, Szlovénia, Belgium, Montenegró) csaphatnak össze az urak, egy ötös és egy négyes csoport várható. A torna elsõ két helyezettje jut ki az Eb-re (amennyiben a már kijutott magyarok ott vannak a top 2-ben, úgy a harmadik helyezett is kvalifikál).

A lányoknak a fiúkkal ellentétben selejtezni kell – Lettország, Svájc, Törökország, Litvánia és Görögország lesznek a lehetséges ellenfelek. A hat csapatot két csoportba osztják, a csoportok 1-2. helyezettjei jutnak az elõdöntõkbe. A két elõdöntõ gyõztese jut ki az Európa-bajnokságra.

A FIBA 3×3 U18 Europe Cup 2019. szeptember 06-08. között lesz Tbilisziben.
 

Forrás: Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ)

Hirdetés