Hirdetés
Archivum

Idén is több magyar résztvevõvel rendezik a FIBA rangos szlovéniai táborát:

:

Hirdetés

Július elsõ hetében rendezik a szlovéniai Postojna városában a FIBA égisze alatt a hagyományos szakmai tábort az U15-ös korosztály számára. A rangos sportszakmai eseményhez a BEAC-Újbuda hivatalos honlapja készített beharangozót, mely az alábbiakban olvasható.

Forrás: BEAC-Újbuda

Július elsõ hetében rendezik Szlovéniában a hagyományos szakmai tábort az U15-ös korosztály számára – a magyar edzõket ezúttal Vajda Nusi képviseli

Idén immár 12. alkalommal rendezi meg a FIBA Europe és a Szlovén Kosárlabda Szövetség közösen a leány U15-ös korosztály számára azt a szakmai tábort, ahová a játékosok mellett egy-egy nõi edzõt és játékvezetõt is meghívnak. A korábbi években járt ott felnõtt csapatunk játékosa, Zana Klaudia, de képviselte kint a magyar színeket a szakemberek között például Béres Tímea, Rátgéber László, és Djokics Zseljko is. Az idei évben a magyar „különítményt” Dúl Terka (Vasas Akadémia) és Krasovec Lili (Csata DSE) mellett játékvezetõként Tóth Cecília, edzõként pedig juniorjaink jövõ évi vezetõedzõje, Vajda Nusi alkotja.

A FIBA égisze alatt futó tábor nagy hagyományoknak örvend, és évrõl évre egyre több játékost, edzõt és játékvezetõt vonz. Az idei esztendõben a szervezõk 37 ország több mint 120 képviselõjét várják a szlovén kisvárosba. A szervezõk ezúttal is tartalmas programot állítottak össze a résztvevõknek. Az edzõk számára délelõtt és délután is többórás edzõi értekezlet szerepel a programban, az elõadók között az elõzetes programban a szerb Európa-bajnok, olimpiai bronzérmes vezetõedzõ, Marina Majkovic elõadása is szerepel. A játékosok számára az edzések és az 5-5 elleni mérkõzések mellett 3×3-as versenysorozatot is szerveznek, a meghívott elõadók között pedig a FIBA nagykövet cseh kiválóság, Hana Horaková mellett az elmúlt szezonban a KSC Szekszárd csapatát erõsítõ Teja Oblak neve is feltûnik. A tábort július 1. és 7. között tartják, a kis magyar csapat vasárnap reggel kel útra Szlovéniába.

Hirdetés