Hirdetés
3x3

Idén is visszatér Szolnokra a 3×3:

:

Hirdetés

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége bejelentette, hogy 2020. augusztus 1-én és 2-án Szolnokon U17-es 3×3-as Eb-selejtezőre kerül sor. Részletek a szervezet közleményében.

Forrás: MKOSZ Sajtóközlemény

Idén első alkalommal rendez az U17-es korosztály részére 3×3-as Európa-bajnokságot a FIBA. Az eseménynek Bécs ad otthont 2020. szeptember 11-13. között, mindkét nemben 12-12 csapat képviselheti országát.

3-3 gárda a világranglista alapján közvetlenül jutott ki az Eb-re – a fiúknál a házigazda Ausztria mellett Litvánia és Oroszország, a hölgyeknél pedig az osztrákokon kívül a spanyolok és az oroszok lesznek ott biztosan a kontinensviadalon.

Fotó: FIBA.Basketball

A magyar válogatottak Szolnokon fognak selejtezni a tornára, vagyis ismét visszatér a Tisza-parti kosárvárosba a 3×3-as szakág – a kétnapos viadal időpontja 2020. augusztus 1-2.

A fiúknál a mieink mellett Románia, Lengyelország, Lettország, Svédország, Dánia, Szerbia és Grúzia alkotja a mezőnyt, amelynek első három helyezettje jut ki az Európa-bajnokságra.

A lányoknál honfitársainkon kívül a románok, a lengyelek, a lettek, a svédek, a dánok és a litvánok küzdenek meg a három továbbjutó hely valamelyikéért.

A szakág felnőtt világbajnokságának 2021-ben szintén Bécs ad otthont, így egy esetleges kijutás esetén akár a helyszínen is szurkolhatunk honfitársainknak.

Forrás: MKOSZ Sajtóközlemény

Hirdetés