Hirdetés
Archivum

Ieva Kublinát szerzõdtette a PEAC-Pécs:

:

Hirdetés

Újabb játékost szerzõdtetett a PEAC-Pécs nõi kosárlabdacsapata: a kiváló lett centerrel, Ieva Kublinával a szezon végéig szóló megállapodást kötött (amennyiben az orvosi, fizikai vizsgálatokon megfelel) a nemzetközi porondon, az Európa-kupában is érdekelt pécsi klub.

Forrás: PEAC-Pécs – SAJTÓKÖZLEMÉNY

A 31 éves kosaras a 2012/2013-as idényben a török sztáregyüttesben, a Fenerbahcéban játszott, majd néhány hónappal ezelõtt térdmûtéten esett át, s azóta Rigában edzett és tartotta karban magát – és nyilván ott várt egy jó ajánlatra.

– Kublina a mûtétje miatt három–négy hónapot hagyott ki, az õsszel nem volt csapata, s ezáltal nyílt lehetõségünk arra, hogy egy ilyen kvalitású, nagy tapasztalattal rendelkezõ játékost számunkra kedvezõ feltételekkel magunkhoz édesgessünk – fogalmazott Mészáros Zalán, a PEAC-Pécs ügyvezetõ igazgatója, hozzátéve, hogy erre más körülmények között valószínûleg nem lett volna esélyük. – A lett válogatott kosaras szerzõdtetésére azért volt szükségünk, mert centerposzton sebezhetõek voltunk, fõleg egy sérülés esetén. Ráadásul rengeteg feladat vár még a csapatra, a Közép-európai Ligában ugyanis bejutott a Final Fourba, a Magyar Kupában ott van a legjobb nyolc között, és áprilisban kezdõdik a magyar bajnoki rájátszás is, továbbá az Európa-kupa nyolcaddöntõjében is érdekeltek vagyunk. Magunknak tettük tehát magasra a lécet, de szeretnénk is megfelelni a ránk váró kihívásoknak. Fontos megjegyezni, hogy mindig olyan játékosokat keresünk, akik emberileg is megfelelnek az elvárásainknak, s Kublina ilyen: Gyõrben együtt játszott vele a mostani csapatunkban szereplõ Nagy-Bujdosó Nóra és Raksányi Krisztina, Diósgyõrben pedig Fûrész Diána, s mindhárman pozitív véleménnyel voltak róla. Benne pedig nyilván hasonló vélemény alakult ki rólunk, az eredményeinkrõl, az itt zajló szakmai munkáról, mert ellenkezõ esetben biztosan nem minket választott volna.

Ieva Kublina sok csapatnál megfordult már pályafutása során, s kétszer magyar együttesben is kosarazott. Tíz évvel ezelõtt a Miskolc játékosa volt, idõben kicsit közelebbi történet a gyõri légióskodása: itt a 2010/2011-es szezonban Magyar Kupa-bronzérmet szerzett. Szinte bejárta egész Európát, játszott a litván Lietuvasban, a francia Mondevilleben és Bourgesban, a Prágában, legutóbb pedig a Fenerbahcéban. A PEAC-Pécs soron következõ mérkõzése, az Európa-kupa nyolcaddöntõje szempontjából érdekes információ, hogy szerepelt a Dinamo Moszkvában is, amelyet Zseljko Djokics együttese most csütörtökön fogad.

Ezzel a meccsel kapcsolatban fontos kiemelni, hogy igazi sztáralakulat érkezik Pécsre, amelyben az amerikai Tina Charles személyében olimpiai bajnok kosaras is játszik. A Dinamo Moszkva bivalyerõs kerettel rendelkezik, a sorozat címvédõje, s az idei kiírásban is esélyes a végsõ gyõzelemre – a csoportkört 5/1-es mutatóval zárta, s átlagban a legtöbb (84,8) pontot szerezte mérkõzésenként. A pécsi találkozó csütörtökön 17.30-kor kezdõdik, a Sport1 élõben közvetíti.

További információk a PEAC-Pécs – Dinamo Moszkva mérkõzéssel kapcsolatban a peacpecs.hu oldalon.

Hirdetés