Hirdetés
Magyarország

Igazi csapatjátékkal a BKG-PRIMA a Göcsej Kupa bajnoka

Sportdarázs-SMAFC - BKG-PRIMA Szigetszentmiklós 42-65 (12-15, 13-18, 7-15, 10-17)

52. Nemzetközi Kosárlabda Göcsej Kupa
Zalaegerszegi Városi Sportcsarnok

Sportdarázs-SMAFC: Kókai 4, Bakó 10/3, Szeli 6/3, Karácsony, Molnárová 9/6. Csere: Tarr, Németh, Ács, Kovács, Erdélyilová 4/3, Sitku 9, Török.

BKG-PRIMA Szigetszentmiklós: Davis 8, Zivaljevic 3/3, Angyal 11/9, Kovács 4, Raus 3/3. Csere: Aldazabal 8, Campisano 2, Suppán 8/3, Varga, Vári 8/6, Mudra 10/3.

Hirdetés

Csütörtökön megkezdődött az 52. Nemzetközi Kosárlabda Göcsej Kupa. Az utolsó napon a BKG-PRIMA Szigetszentmiklós a Sportdarázs SMAFC gárdáját 65-42-re győzte le, megszerezve ezzel a kupa első helyezését.

Lassan indult a mérkőzés a csapatok számára. Az első percek ponthiányosan teltek, mind a két együttes egy-egy pontot jegyzett a neve mellé. A csendet a BKG játékosa, Angyal Barbara hárompontosa törte meg, mely lépéselőnyhöz jutatta a szigetszentmiklósiakat. Ámde nem sokáig, ugyanis Kókai Patrícia értékesített ziccerével újra felzárkózni látszott a soproni delegáció. A felek egészen a negyed végéig fej-fej mellett haladtak, egyikük se tudott nagyobb előnyt kialakítani. A második periódust 15-12-ről kezdhették meg a lányok, Szórád Anna középtávolajának köszönhetően a BKG-PRIMA szerzett lépéselőnyt.  Az első, nagyobb számú előny a második játékszakasz közepén alakult ki, amikor is a BKG együttese kilenc ponttal szakadt el ellenfelétől (24-15). Ezt követően bár a soproniaknak sikerült újra minimálisan közelebb férkőzniük, az előny megmaradt, a periódus végén 33-25 állt az eredményjelző táblán a Szigetszentmiklós javára.

A harmadik negyed bár soproni pontokkal indult, érdemben így se tudtak közelebb férkőzni riválisukhoz, Aldazabal Laura büntetőivel a különbség átlépte a 10 egységet. Ezt követően a BKG-s előny nem csak állandósulni, de növekedni is látszott. A periódust végül 48-32-vel zárták a felek. A záró szakasz elején a soproniak teljes mértékben elengedték a gyeplőt, nem tudták megállítani az ellenfél rohanását. Ez a kép az etap végén se változott, stabilan tartotta 20 egység feletti előnyét a BKG-PRIMA, és végül igazi csapatjátékkal, 65-42-es sikert aratott.

A BKG-PRIMA Szigetszentmiklós együttese a JAS-FBG 52. Nemzetközi Kosárlabda Göcsej Kupa bajnoka!

Hirdetés