Hirdetés
Magyarország

Igazi csapatjátékkal aratott győzelmet a SERCO UNI Győr

SERCO UNI Győr - NKA Universitas PEAC 92-71 (24-17, 25-14, 13-16, 30-24)

Bajnokság 9. forduló
Győr, Széchenyi István Egyetemi csarnok
Nagy Viktor, Ádám József, Fodor Attila (Bognár Tibor)

SERCO UNI Győr: Dubei 12/6, Mompremier 21, Török 13/6, Ellenberg 15/3, Dombai 17/9. Csere: Oroszová -, Weninger 3/3, Varga 2, Rozmán -, Williams 6, Bach -, Nagy 3/3.

NKA Universitas PEAC: Kiss 14/3, Calhoun 14/3, Wentzel 12/6, Burdick 4, Laczkó 2. Csere: Sanchez 10/6, Katanic 11, Simon 4, Kaszás-Pap -, Olawuyi -, Szűcs -, Selcova -.

Fotó: SERCO UNI Győr

Hirdetés

A bajnokság 9. fordulójában a SERCO UNI Győr 92-71-re győzte le az NKA Universitas PEAC együttesét.

A mérkőzést 4-0-val indította a Pécs. Ezután, Beatrice Mompremier, Török Ágnes és Dombai Réka találataival a Győr vette át a vezetést (6-4). Ezt követően kosárra-kosár volt a válasz, a lépéselőny pedig egészen 8-9-ig a hazaiaké maradt. Ekkor ugyanis Cassidie Burdick és Ivana Katanic voltak sikeresek, amivel a PEAC megfordította a mérkőzést. Az ötödik percben 10-13-at regisztrálhattunk. Ezután következtek Mompremier és Dubei találatai. Ezzel a mérleg ismét Cziczás László együttese felé billent, 14-13-nál azonban a játékvezetők állították meg a játékot. A Pécs csapatából Calhoun szenvedett látszólag nagyobb sérülést, így helyére Beatriz Shancez jött fel a pályára. Calhount társai kísérték a kispadra. 16-13-nál három pont volt a hazaiak előnye, amikor vendég időkérés következett. A negyed hátralévő perceiben ritmust váltott a fehér-zöld együttes, és egy 6-2-es rohammal 22-15-re változtatták az állás. A játékrész hajrájában további egy-egy kosár született, azaz a második felvonás 24-17-ről folytatódhatott.

A következő játékrész már több izgalmat tartogatott. Újabb 6-2-vel nyitott a Győr, ami ezúttal már időkérésre kényszerítette a PEAC vezetőedzőjét. Visszatérve azonban továbbra sem tudta rendezni sorait a vendég együttes. Ismét egy 6-0-ás győri periódus következett, amikor a rosszabb pécsi sorozatot Sanchez hárompontosa szakította meg. Ekkor a felek közti különbség már tíz pont felett járt. Az eredményjelző 35-22-t mutatott, és Cziczás László vezetőedző kért időt csapatának. Visszatérve egy pillanatra fordult a kocka. A Pécs játéka kezdett dominálni a pályán, tíz pont alá viszont továbbra sem tudtak visszajönni Jovan Gorec tanítványai. Dubei Debóra triplája után már 42-26-ot regisztrálhattunk. A differencia ezt követően is egyre inkább növekedett. A nagyszünet végül 18 pontos győri előnnyel kezdődhetett, vagyis a felek 49-31-ről fordulhattak.

A második félidő már mondhatni szorosabban kezdődött. Pontszerzés szempontjából igen csak lelassult a játék, vagyis a főszerepet inkább a védekezés vette át. Négy perc elteltével összesen három kosarat regisztrálhattunk – egyet győri oldalon, illetve kettőt a pécsieknél. Ezzel az állás 51-36-ra változott. A magabiztos előnyt pedig továbbra is a hazaiak élvezhették. Ekkor következett Katanic sikeres duplája, amire Török Ágnes tudott válaszolni, ugyancsak egy büntetővel. A mérkőzés ezután is hasonló ritmusban folytatódott. A negyed utolsó egy percébe érkeztek az események, a PEAC viszont továbbra sem talált fogást a Győr támadójátékán. A pályára lépők hazai játékosok közül ekkor már négyen is kétszámjegyű dobott pontot értek el – a mezőny legjobbja Dombai Réka volt 15 ponttal. A Pécs oldalán pedig Beatriz Sanchez vezette a csapatot a maga 10 pontjával.

A mérkőzés záró szakasza 62-47-ről kezdődhetett. A játékrész első pontjait Peyton Williams szerezte, melyre Wentzel Nórától érkezett a válasz. A Pécs fiatal irányítóját dobás közben faultolták, amiért egy büntetőt dobhatott. Mivel a dobást nem sikerült értékesítenie, így a különbség továbbra is 15 pont maradt a Győr javára. Csapata hátrányából később Kiss Virág faragott sikeres büntetőivel. A kontra viszont azonnal érkezett hazai oldalról – távolról Nagy Dóra talált be. 67-55-nél Sierra Calhoun szerzett kosarat, miután Cziczás László kért időt együttesének. Visszatérve egyre inkább fokozódtak az izgalmak, a vendégek ugyanis ismét tíz pont alá férkőztek. Az apró reménysugarat azonban csírájában folytatta el a Győr, és egy 11-2-es rohamot indítottak. 78-59-nél pécsi időkérés szakította meg a játékot. A mérkőzés Wentzel Nóra hárompontosával folytatódott, ez azonban egy pillanatra sem zavarta össze a hazai együttest. A pályára visszatérve ugyanolyan határozottsággal kosárlabdáztak, mint eddig, amit az ellenfél csupán sportszerűtlenül tudott megállítani. Calhoun hibája után Dubei Debóra dobhatott kettőt (80-62). Két perc volt hátra a találkozóból, a Győr előnye pedig 20 pont fölé nőtt. Ezzel már nem is volt kérdéses a győztes kiléte. A SERCO UNI Győr negyven perces csapatjátéknak köszönhetően végül 92-71-es sikert aratott az NKA Universitas PEAC csapata ellen.

Fotó: SERCO UNI Győr

Hirdetés