Hirdetés
Magyarország

Igazi csapatként 25 ponttal verte a Sopron az EL mezőny legellentmondásosabb gárdáját

CBK Mersin - Sopron Basket 50-75 (15-18, 16-15, 15-22, 4-20)

Euroliga, 2. forduló
Mersin, Servet Tazegul Spor Salonu
Vladimir Zanev (Bulgária), Veronika Vavrova (Csehország), Amalia Marchis (Románia) – Petar Denkovski (Észak-Macedónia)

CBK Mersin: January 5/3, Fitik, Bonner 10, Fagbenle 4, Jones 20/6 Csere: Hollingsworth 9, Yalcin 2, Grigalauskyté, Atas.

Sopron Basket: Fegyverneky 6, Sykes 18, Kunek 12/12, Brooks 19/3, Magbegor 10/3 Csere: Böröndy 7, Czukor 3/3, Stankovic, Varga A.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

Az Euroliga 2. fordulójában a Sopron Basket 75-50-es sikert aratott a CBK Mersin otthonában.

Jonquel Jones és Temi Fagbenle találataival indult a találkozó. A Mersin került lépéselőnybe az első percekben. Fegyverneky Zsófia és Jelen Brooks révén a Sopron is megvillant támadásban, de 12-5-ös hátrányban Gáspár Dávidnak így is időt kellett kérnie. Alice Kunek két triplájával kezdte meg a felzárkózást a Sopron, majd Jelena Brooks hármasával 14-13-nál már a mieink jártak előrébb. Brooks egymaga 7 pontot szerzett az első szakaszban. A negyedet pedig Brittney Sykes duplája zárta, amivel 18-15-re ment a címvédő magyar csapat. Kiválóan szállt be a mérkőzésbe Böröndy Vivien, aki a második etap elején két extra villanással és egy remek gólpasszal új lendületet adott támadásban társainak. Két és fél perc telt el a második negyedből, amikor már 27-17-re vezetett a Sopron.

Fotó: FIBA.Basketball

A második szakasz feléhez érkezve 6-10 pont között látszott beállni a különbség. Négy perc volt a nagyszünetig, amikor Jelena Brooks dupláját követően még 33-23-ra mentek Gáspár Dávid tanítványai. Ezt követően viszont megtorpantak a mieink támadásban. A félidőig DeWanna Bonner négy pontjával, illetve Quanitra Hollingsworth és Briann January büntetőivel 33-31-re felzárkóztak a hazaiak. Az első 20 percet hosszabb videózás zárta, de megállapították a játékvezetők, hogy Temi Fagbenle dudaszós találatát lépéshiba előzte meg, így két pont megmaradt a soproni előnyből. Óriási kérdés volt, hogy innen milyen irányba indul el a harmadik negyed. Szerencsére kedvező irányba indult. Ezi Magbegor és Alice Kunek tripláival 80 másodperc alatt 39-33-ra elszakadt a magyar csapat. Ami ennél is fontosabb, hogy sikerült a félidő hajrájának kisebb hullámvölgyéből kimászni ezzel. A törököknek innen 41-37-nél még akadt egy felzárkózásuk, de azóta már tudjuk, hogy ez volt a legszorosabb mérkőzésállás.

Fotó: FIBA.Basketball

A Sopron Jelena Brooks és Brittney Sykes villanásaival extrát hozott támadásban. Kevesebb, mint két perc alatt 9-2-es sorozatot mutatott be a magyar csapat és ezzel 50-39-nél ismét átlépte a 10 pontot az előny. A Mersin igyekezett meccsben maradni, de a döntő pillanatokban mindig jött egy soproni extra. 50-44 után például Czukor Dalma értékesített triplát. Az utolsó 10 percnek 55-46-ról futottak neki a csapatok. Közel két perc telt el pont nélkül, majd jött Jelena Brooks négy pontja és ezzel 59-46-ra alakította az eredményt. Alice Kunek triplájával pedig már 62-46-ra elléptek a mieink. Az utolsó öt percbe fordulva nem forgott veszélyben a soproni siker. Fokozatosan kiürült a lelátó és ezzel arányosan a hazaiak koncentrációja is csökkent. Ekkor már nem csak egy magabiztos siker, de akár egy nagyon komoly pontkülönbség is reális forgatókönyv volt. Két perccel a vége előtt lépte át a 20 pontot a különbség, Ha nincs az utolsó fél percben Jelena Brooks kézsérülése, akkor ez egy tökéletes este lett volna. A Sopron Basket kiválóan csapatteljesítménnyel 25 ponttal legyőzte az idei Euroliga mezőny legellentmondásosabb csapatát.

Hirdetés