Hirdetés
Magyarország

Igazi csapatmunka eredménye a TFSE egyetemi bajnoki címe – Baa Dominikát kérdeztük:

:

Fotó: Nagy Gábor

Hirdetés

A TFSE nyerte az egyetemi bajnokságot 2024-ben, a győri négyes döntőben a DEAC és a házigazda Győr gárdáját felülmúlva. A Final Four MVP-je Baa Dominika lett. Vele beszélgettünk a döntő tapasztalatairól.

Gratulálok a bajnoki címhez és az MVP elismeréshez! Milyen érzések kavarogtak benned, amikor szólítottak az eredményhirdetésnél?

Köszönöm! Köszönjük az egész csapat nevében! Nagyon örültem az MVP címnek, de ez igazi csapatmunka eredménye. Elég megnézni a statisztikákat, sok gólpasszal dolgoztunk és mindenki önzetlenül játszott. Boldog voltam, hogy ilyen elismerést kaptam, de a legfontosabb, hogy visszahódítottuk a bajnoki címet.

Az elődöntőben 97-38-ra múltátok felül a DEAC gárdáját. 27 ponttal, 11 lepattanóval és 7 szerzett labdával zártál, a döntőben a Győr felett aratott 95-63-as siker alkalmával 18 pontot, 9 lepattanót és 2 gólpasszt értél el. Rendhagyó a kérdésem, láttad jönni ezt a két napot?

Megmondom őszintén, hogy nem, de nagyon egyben éreztem most a csapatot. Három helyről érkeztek a játékosok és mégis egymásra tudtunk hangolódni. Több A-s játékos is szerepelt, akik kellő tapasztalatot hoztak. Ez így együtt eredményezte a sikert.

Fotó: Nagy Gábor

Mennyire volt tudatos szerepvállalás, hogy vezérként lépj fel a négyes döntőben?

Nem volt eltervezve vagy kimondva. A győzelem lebegett a szemem előtt és ennek érdekében igyekeztem mindent megtenni. Mindkét oldalon, védekezésben és támadásban is ki tudtam venni a részem, ami mindenképpen pozitív számomra.

A Debrecen ellen könnyebb dolgunk volt, nagyobb arányú győzelem született. A Győr viszont nehezebb falatot jelentett, náluk az „A”-ból Dombai Réka és Molnárová Laura játszott vissza, de általánosságban is elmondható, hogy egyben van a csapatuk. Szerencsére akkor is sikerült hozzátenni a győzelemhez.

Te is utaltál rá, hogy három különböző brigádból érkeztek játékosok a TFSE MEFOB döntős keretébe, de mégis egy nagyon egységes csapatot láttunk. Ez minek tudható be szerinted?

Év közben volt néhány meccs, amikor szintén így együtt tudtunk játszani és ezt akkor is éreztük. Ezen felül voltak csapatprogramok, legutóbb a döntő előtti napon is tartottunk egy ilyet, amit tovább erősítette a közösséget.

Egy-egy dolgot nem tudok kiemelni, mindenki jóban van mindenkivel és ez vitt előre minket. Aki beszállt a pályára a padról, ők is hozzá tudtak tenni minden téren: szerzett pontokban, lepattanókban, labdaszerzésekkel vagy akár kis szurkolással.

Fotó: Nagy Gábor

Nézzük a nagyobb képet és a többi sorozatot is, ahol pályára léptél. A 2023/2024-es szezonodat hogy értékeled?

Teljesen nem lehetek elégedett. Igyekeztem a legtöbbet kihozni a játékpercekből. Voltak és vannak sérüléseim, amik hátráltatnak. Amikor nem tudtam játszani, akkor is megpróbáltam a padról biztatni a csapatot, a pályán pedig igyekeztem mindent megtenni, amikor lehetőséget kaptam.

Milyenek a benyomásaid az idei teljesítményed alapján: mi az, ami működött és mi az, amiben fejlődni kell?

Ebben a szezon védekezésben sokkal jobban kivetettem a részem a játékból, mint támadásban. Nyilván ott is próbáltam hozzátenni, de ott nem éreztem kellően magabiztosnak magam.

A végére jött meg az önbizalmam. A legfontosabb tapasztalat, hogy el kell hinni, meg tudom csinálni. Ha már dobok egy kosarat az elején, az lendületet tud adni, de mindenhez önbizalom kell.

A védőmunkád terén nem lehetett nem észrevenni, hogy keményedett a játékod.

Hasonlóan látom én is. Edzésen sokat foglalkoztunk ezzel és Pankáék ellen meg is lehet edződni. Harcosabbnak éreztem magam, tudtam fejlődni. A támadást kell hozzáépíteni ehhez.

Végezetül egy személyes kérdés. Milyen az egyetemista élet?

Szeretem az egyetemet, jó a társaság. Van néhány nehezebb tárgy, amivel meg kell küzdeni. Ilyen például az anatómia, de mindenki segítőkész és az élsporttal is össze tudjuk egyeztetni. Az előző félévem jól sikerült, most jön majd az újabb vizsgaidőszak.

Fotó: Borhi Mihály / TFSE

Hirdetés