Hirdetés
Magyarország

Igazi rangadóval indítja a rájátszást az Atomerőmű KSC Szekszárd:

:

Fotó: Atomerőmű KSC Szekszárd

Hirdetés

Szombat este vívta utolsó alapszakasz mérkőzését az Atomerőm KSC Szekszárd. Hatalmasat küzdött, s sokáig tartotta magát a SERCO UNI Győr elleni bajnokin a Tolna megyei gárda, ám a hajrát jobban bíró kisalföldiek végül 83-75-ös győzelmet arattak. Ennek értelmében a Szekszárd tehát az ötödik helyen zárta az alapszakaszt, és a rájátszás negyeddöntőjében, kedden Pécsett, pénteken pedig hazai pályán mérkőzik meg az NKA Universitas PEAC együttesével. A találkozó előtt állandó megszólalónk, Horváth Zsófia, a szekszárdi együttes másodedzője foglalta össze gondolatait.

Március 28., kedd
18:00 NKA Universitas PEAC – Atomerőmű KSC Szekszárd
Pécs, Nemzeti Kosárlabda Akadémia Fűzy Ákos Centerpálya
Játékvezetők: Tóth Cecília, Tőzsér Dénes Kelemen, Nagy Viktor (Hartyáni Zsolt)

Kiélezett mérkőzésen végül nyolc pontos vereséget szenvedt a Győrtől az alapszakasz utolsó összecsapásán az Atomerőmű KSC Szekszárd. Győzelem esetén lett volna esélyük megszerezni a tabella 4. helyét, ám mérkőzésük kimenetele végül ebből a szempontból nem számított, ugyanis a PEAC Pécs ugyanekkor öt ponttal múlta felül a Sopront. A szekszárdi gárda így tehát az 5. helyről, pályahátrányból indul neki a rájátszásnak.

“Ahogy azt az alapszakasz utolsó mérkőzése előtt is beszéltük, ez a forduló sok csapat számára rendelkezett nagy téttel.” – kezdte gondolatmenetét Horváth Zsófia. – “Sajnos őszintéknek kell lennünk, a Győr sokkal nagyobb energiával lépett pályára szombaton, s tulajdonképpen a győzelmüket is ezzel lehetne magyarázni. Azt gondolom jól fel voltunk készülve ellenük, mindenki tudta a feladatát, ráadásul nagyon sokat sikerült is megvalósítani a megbeszéltekből, csupán azok a bizonyos szegmensek hiányoztak, ahol plusz energiára lett volna szükségünk. Legyen szó a lepattanózásról, a gyorsindításokról, amiben sajnos abszolút alulmaradtunk. Energiamozgósítás szempontjából tehát szombaton inkább a Győr felé billent a mérleg.”

Az Atomerőmű KSC Szekszárd NKA Universitas PEAC elleni negyeddöntő-csatájának első felvonására tehát március 28-án, kedden kerül sor Pécsett. Ami a két csapat összecsapásait illeti, decemberben két ponttal kapott ki a kék-fehér gárda, míg három hete hazai pályán négy pontos sikert arattak. Ez alapján tehát mondani sem kell, egy érdekes, kiélezett mérkőzésre van kilátás.

“Sajnos, ahogy az a későbbiekben kiderült, tulajdonképpen nem sokat számított volna az sem, ha nyerünk a Győr ellen, hiszen a másik oldalon a PEAC egy bravúros sikerrel zárta az alapszakaszt – nyertek a Sopron ellen. Így tehát, ígyis-úgyis az ötödik helyen végeztünk volna, pályahátránnyal. Ezzel viszont azt gondolom, hogy senkinek sem szabad foglalkoznia. Leegyszerűsítve, inkább csakis arra kell fektetni a hangsúlyt, hogy egymásután kétszer is megverjük a PEAC-ot, nem számít, hogy idegenben, vagy hazai pályán.

Ismételten csak azt tudom mondani, hogy mindenki érzi ennek a keddi mérkőzésnek a súlyát. Egy PEAC elleni rangadó mind a két fél számára kiemelt jelentőséggel rendelkezik, de ez már csak a rájátszás miatt is egy fontos párharc lesz, hiszen ezen áll, vagy bukik a továbbjutás. Aggódni azonban nem aggódom, hiszen jól ismerjük ellenfelünket, ráadásul közvetlen ellenfélről van szó, emellett pedig azt gondolom, hogy a csapat már hosszú ideje vár pontosan erre az összecsapásra.

Ahogy azt a Sopron elleni találkozójukból is láthattuk, a PEAC hazai pályán rendkívül gyors kosárlabdát játszik, vagyis első körben fontos lesz, hogy miként tudjuk őket lassítani. Emellett, körülbelül négy játékosuk van főszerepben, akikre különösképpen figyelnünk kell: természetesen Kiss Virág, aki nemcsak ponterős, de komoly erőket képvisel center poszton is, Jazmon Gwathmey, aki szintén veszélyes lehet a festéken belül, Sierra Calhoun, aki akár eldönteni is képes a mérkőzést, illetve Wentzel Nóra, aki fiatal kora ellenére is a csapata húzóembere. A kiemelt emberek mellett persze többen is vannak, akik kiemelkedőt tudnak nyújtani és extrát hozni, így tehát ők sem szabad, hogy ritmust kapjanak. Maximális koncentrációra és akaratra lesz szükségünk tehát ellenük, ha győztesként szeretnénk elhagyni a pályát, márpedig ez a cél, illetve persze a továbbjutás.” – zárta a beszélgetést Horváth Zsófia, az Atomerőmű KSC Szekszárd másodedzője.

Fotó: Rébay Viktor / NKA Universitas PEAC

Hirdetés