Hirdetés
Nagyvilág

Igazi sztárparádét várnak a FIBA szakírói Belgrádba



:

:

Hirdetés

Február 6. és 9. között Belgrád két olimpiai selejtező-csoportnak ad otthont. Az “A” jelű négyesben szerepel a házigazda Szerbia, illetve USA, Nigéria és Mozambik. A nemzetközi szövetség munkatársai ebből a csoportból gyűjtötték össze az általuk meghatározónak tartott játékosokat.

A FIBA összeállításában a szerb válogatottból Sonja Vasic (Petrovic) szerepel. Kiemelve, hogy a klasszisára minden nagy tornán lehet számítani, amióta 2015-ben visszatért a nemzeti csapat kötelékébe. Sokoldalúságát, ponterős játékát és nem utolsó sorban a tapasztalatát méltatják a Girona sztárjának, aki sorsdöntő dobások felvállalására is képes.

Az Egyesült Államok együtteséből Breanna Stewart és Sue Bird került kiemelésre. Stewart az Euroliga döntőjében elszenvedett sérüléséből jön vissza. A női profi sport ikonikus egyéniségének nevezik az összeállításban. Esetében elmaradhatatlan a zseniális 2018-as évének méltatása a történelmi és utánozhatatlan három MVP címmel. Sue Bird, pedig Sue Bird. A legenda – ahogy FIBA munkatársai jellemzik. Tokióban ötszörös olimpiai-bajnok lehet, igazi vezér pályán és pályán kívül. Olyan tekintélye van, minden társa felnéz rá és emiatt nélkülözhetetlen alappillére a csapatának.

Nigéria és Mozambik válogatottjából azok az egyéniségek kerültek kiemelésre, akik egykoron hazánkban játszottak. Az Afrika-bajnokság címvédőjétől, Nigériától a Vasas korábbi játékosa Ezinne Kalu. Tavaly nyáron Dakarban a csapata motorja volt 13 pontos átlaggal és Belgrádban is hasonló szerepet várnak tőle. Leia Dongue a Ceglédet erősítette. Mozambik válogatottjának klasszisát az egyik legnépszerűbb afrikai játékosként mutatja be a FIBA összeállítása. Hangsúlyozzák ponterős játékát a spanyol élvonalból és azt, hogy óriási felelősség nyomja majd a vállát az olimpiai selejtezőn.

A csoport menetrendje

Február 6., csütörtök

17:00 Nigéria – Mozambik
20:00 USA – Szerbia

Február 8., szombat

17:00 Szerbia – Nigéria
20:00 Mozambik – USA

Február 9., vasárnap

17:00 Szerbia – Mozambik
20:00 Nigéria – USA

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés