Hirdetés
USA

Igencsak eltérő körülmények közé kerültek a WNBA játékosok:

:

Hirdetés

Hétfőn költöztek be a floridai karanténba a WNBA játékosok. Az IMG Academy által biztosított szálláshelyeken eltérő körülményekkel találkoztak.

Arról már korábban részletesen írtunk, hogy az IMG Academy eltérő színvonalú szállásokat tud adni a vendégeinek, ami az üzleti modell része. Az iskolai táboroktól a komfortos családi nyaralásokig mindenre fel vannak készülve. Található a központ területén szépen felújított szálloda, igényes apartmanok, de olyan szállások is, amelyek – például a hazai viszonyainkra lefordítva – az ifjúsági táborok szálláshelyeinek vagy éppen kollégiumi szobáknak felelnek meg.

Az IMG Academy három szálláshelyet jelölt ki a liga számára. Két szállodát és különálló 3-4 fős apartmanokat ajánlottak ki. A minőségi kifogások a The Lodge nevű szállással kapcsolatosak. Itt a mosókonyháról (videó ITT) és szobák tisztaságáról, szőnyegen talált bogarakról, ágyi poloskákról (fotó ITT) készült képek bejárták a közösségi oldalakat. Emellett törött nyílászárók, csapok fogadták a sportolókat. A probléma az, hogy éppen a kifogásolt szállás a The Lodge található legközelebb a sportcsarnokhoz, ahol a meccsek lesznek.

A tengerentúli lapok felkapták a történetet és még az ESPN is közölt erről egy részletes riportot. Kedden az IMG Academy küldött a helyszínre szakembereket, akik felmérték a körülményeket. Ők nem találtak kifogásolható állapotokat, de felajánlották, hogy akik kérik, azoknak természetesen új szállásokat biztosítanak. Kedden a WNBA egy központi kérdőívet is kiküldött minden játékosnak, hogy nyilatkozzanak a körülményekről.

Gyakorlatilag vakon költözött be a liga az elzárt buborékba. Június végére álltak össze a lebonyolítás részletei. Ekkor kapott lehetőséget a játékos-szakszervezet, hogy nézzék meg a szállásokat, de a korlátozások és az idő rövidsége miatt ez a látogatás meghiúsult.

Természetesen pozitív vélemények is érkeztek. Az ESPN Natisha Hiedeman (Connecticut Sun) és Lexie Brown (Minnesota Lynx) bejegyzéseit említi. Vagy éppen ott van a képen is látható Chicago Sky, ahol két honosítottunk, Allie Quigley és Courtney Vandersloot, illetve a Sopronba érkező Gabby Williams is szerepel. A Sky apartmanokat kapott a telep egy távolabbi részén.

Fotó: Chicago Sky

Hirdetés