Hirdetés
Archivum

Igor Skocovski értékelése a csehek elleni meccsrõl:

:

Hirdetés

A magyar U16-os válogatott pénteken felkészülési mérkõzést vívott Csehországgal. A találkozó után Igor Skocovski vezetõedzõ értékelt.

A pénteki találkozó 69-69-es döntetlent hozott. A számszerû eredménynél azonban lényegesen fontosabb, hogy értékes visszajelzéseket adott a szakmai stábnak. Csehországgal idén nyáron már nem elõször találkozott a magyar válogatott, az EYOF-on csoportirválisaink voltak.

“Jól ismertük a cseheket, így tudtuk, hogy milyen játékelemeket tudunk gyakorolni ellenük. Elõrébb léptünk a váltásos védekezés elleni támadó játékban, többször is meg tudtuk játszani a magas embereinket és ebbõl közvetlen, vagy közvetetten helyzetet dolgoztunk ki.” – kezdte értékelését Igor Skocovski vezetõedzõ. 

“Még mindig nem ízlik nekünk a csehek nagyon agresszív védekezése, de az a cél, hogy mi is ebbe az irányba menjünk el. A harmadik negyedben mindkét csapat zóna védekezésre váltott, itt el is húzott az ellenfél. 8/5 lett a hárompontos mezõnymutatójuk ekkor, mi pedig nagyon rosszul játszottuk a figuráinkat, rossz döntéseket hoztunk.” – fogalmazott a szakvezetõ, mielõtt rátért volna a pénteki meccs tapasztalataira.

“A zónát támadásban és védekezésben is sokat kell még gyakorolnunk. Az emberfogásos játék ismét nekünk kedvezett, hoztuk a negyedik negyedet. Kellett Telegdy Zsófi egész mérkõzésen nyújtott extra teljesítménye, így döntetlen lett a mérkõzés. Közösen megegyeztünk a csehek edzõjével, hogy majd a holnapi mérkõzésen eldöntjük a végeredményt.” – összegzett Igor Skocovski.

Hirdetés