Hirdetés
Archivum

Így alakul jövõre az U20-as A-divízió mezõnye:

:

Hirdetés

Jövõre ismét megmérettetheti magát az európai elitben az U20-as válogatott. Nézzük, hogy miként alakul a torna mezõnye.

Az U20-as A-divíziós Európa-bajnokságnak idén a portugáliai Matosinhos adott otthont, ahol a torna végjátéka a spanyol, olasz, orosz, szerb négyesrõl szólt. Velük párhuzamosan azonban zajlottak a küzdelmek az alsóházban is, ahol nem kevés meglepetést rögzítettünk.

Az A-divíziótól végül Görögország, Szlovákia és Németország búcsúzott. A szlovák és a német csapat búcsúja mindenképpen váratlan. Érdekesség, hogy mindkét gárda a csoportkörben két meccset is nyerni tudott. Ezt követõen a nyolcaddöntõben a szlovákok Lettországtól szenvedtek vereséget, majd a 9-16. helyért zajló küzdelmek alkalmával elõbb Bosznia-Hercegovinától, majd Törökországtól kaptak ki.

A németek a lengyelekkel szemben maradtak alul a nyolcaddöntõben. A folytatásban pedig a hollandok és a görögök jelentettek leküzdhetetlen akadályt számukra. A legdrámaibb körülmények között Görögország esett ki. Õk az utolsó napon Törökországgal játszottak sorsdöntõ meccset és végül hosszabbítás után szenvedtek 67-65-ös vereséget.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, az B-divízióból Magyarország mellett a podgoricai torna két döntõse Szlovénia és Litvánia jutott fel az A-divízióba.


Az U20-as A-divízió mezõnye 2017-ben:
Spanyolország, Olaszország, Oroszország, Szerbia, Belgium, Franciaország, Lettország, Lengyelország, Hollandia, Portugália, Bosznia és Hercegovina, Svédország, Törökország, Szlovénia, Litvánia, Magyarország.

Hirdetés