Hirdetés
Magyarország

Így alakult Nevena Markovic pályafutása legutóbbi magyarországi szereplése óta:

:

Hirdetés

Kedden mutatta be a keretét a TFSE-MTK. Az egyik új érkező Nevena Markovic. A 193 cm magas 27 éves szerb center a 2016/2017-es évadban már szerepelt hazánkban. Nézzük, hogy azóta miként alakult a pályafutása.

A PINKK színeiben játszott hazánkban Markovic. Akkor a bajnokságban 17 mérkőzésen lépett pályára és ezeken 19.3 perc alatt 9.1 pontot, 5.4 lepattanót és 0.5 gólpasszt átlagolt. Az Európa Kupában a pécsiekkel öt találkozón szerepelt, melyeken 26.2 perc alatt 8 pontot és 7.5 gólpasszt jegyzett.

A következő szezonra Rózsahegyre került, de tétmeccsen sérülései miatt nem léphetett pályára. Ezt a szezont így ki is hagyta, majd a 2018/2019-es évadban ismét számítottak a szolgálataira a szlovák élcsapatnál. Az MBK Ruzomberok színeiben a bajnokságban ekkor 4.6 pont, 4.3 lepattanó, míg az Európa Kupában 5.0 pont, 5.3 lepattanó átlagot jegyzett.

A szlovákiai szezon után visszatért Spanyolországba. Ez a második ottani időszaka lett, mivel egykoron a PINKK-hez éppen a Gran Canariától került 26 perc alatt 7.5 pont, 7 lepattanó átlaggal. A Rózsahegy után viszont nem ide tért vissza, hanem a Mann Filter Casablancához, ahol többek között Simon Zsófia csapattársaként bizonyíthatott. A szezon első felében 12 találkozón 10:55 perc alatt 1.5 pont, 2.2 lepattanó és 0.5 átlaggal zárt. Közös megegyezéssel váltak el a felek útjai és innen került a szempontjából lényegesen kedvezőbb szerkezetű SBS Ostravához.

A cseh bajnokságban a versenyrendszerek leállításáig dupla-duplát, 13.5 pontot és 10.0 lepattanót átlagolt. Az EWBL sorozatban pedig 10.8 pontot és 7.8 lepattanót. Ilyen mutatókkal tér vissza hazánkba a szerb center, aki egykoron a tanulmányait az Egyesült Államokban folytatta és az IUPUI Athletics szakmai programjában pallérozódott. Hazáját U20-as Európa-bajnokságon képviselhette, de többször a felnőtt válogatott bő keretébe is meghívót kapott.

Fotó: SBS Ostrava

Hirdetés