Hirdetés
Archivum

Így folytatódik a szezon az Euroliga F4 csapatainak:

:

Hirdetés

Az Euroliga negyeddöntõ párharcok múlt heti lezárását követõen lassan visszatérnek a pályára a Final Four-ba jutott csapatok. Nézzük, hogy miként folytatódik a szezon ezen négy klub számára.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

Az ágrajz szerinti felsõ ágon szerepel az UMMC Jekatyerinburg és a Sopron Basket. A magyar bajnokra az alapszakasz hajrája vár. Itt már biztosan elsõ Roberto Iniguez együttese, ettõl függetlenül a hátralévõ négy meccs egyértelmûen biztosít felkészülési lehetõséget a további feladatokra. Most hétvégén az elsõ ellenfél a Vasas lesz, majd sorrendben a BEAC, a PEAC és a ZTE következik.

A Jekatyerinburg már a bajnoki negyeddöntõkkel folytatja. Ott a riválisuk a Novoszibirszk. Az egyik fél második sikeréig tartó párharcot az orosz szokásoknak megfelelõen 1-2-es rendszerben bonyolítják le. Ez azt jelenti, hogy az elsõ felvonást rendzi az alacsonyabban rangsorolt alakulat. A második és szükség esetén a harmadik derbit pedig a magasabban rangsorolt. Az elsõ meccs március 18-án lesz Novoszibirszkben. A második március 24-én Jekatyerinburgban és szükség esetén másnapra tervezték be a harmadik felvonást.

A másik ágon az USK Praha és a Dinamo Kurszk szerepel. A F4 csapatai közül a prágaiak lépnek pályára elsõként, miután szerdán megkezdik a Slovanka MB elleni negyeddöntõjüket. A cseheknél már a negyeddöntõ is az egyik fél harmadik sikeréig tart. Meglepetés lenne, ha ebben a párharcban veszítené el idei bajnoki veretlenségét Natalia Hejkova együttese. Sûrûre szabták a programot. Szükség esetén a sorsdöntõ ötödik meccs játéknapja március 24-re van kiírva.

A Jekatyerinburghoz hasonlóan a Dinamo Kurszk is orosz bajnoki negyeddöntõvel folytatja. Õk is március 18., illetve 24. és 25. játéknapot foglaltak le hasonló 1-2-es rendszerben. Az ellenfelük a Szpartak Moszkva lesz. Természetesen meglepetés lenne, ha két meccsen nem tudná eldönteni a továbbjutó kilétét Lucas Mondenlo gárdája.

Hirdetés