Hirdetés
Európa

Így juthat ki az olimpiára Szerbia:

:

Hirdetés

Vasárnap lezárulnak az olimpiai selejtezők. Magyar szemmel Szerbia helyzete az egyik legérdekesebb, miután a jelenleg is hazánkban játszó Jelena Brooks, Tina Krajisnik és Maja Skoric is tagja a tornán szereplő 12 fős keretüknek.

Szerbia egy győzelmet és egy vereséget gyűjtött eddig az olimpiai selejtezőn. Fordulatos meccsen verték 70-64-re Nigériát, míg USA-t kifejezetten éles csatára kényszerítették. Végül a mezőnyből kiemelkedő csapattal szemben mindössze 88-69-re maradtak alul. Jelenleg a szerbek csoportjából USA (világbajnokként alanyi jogon) és Nigéria rendelkezik kvótával.

A vasárnapi játéknapon a szerb csapatra Mozambik vár. Riválisuk két nagy arányú vereséget szenvedett eddig. Nigériától 85-51-re, míg USA-tól 124-49-re kaptak ki. Az előbbiekben vázolt eredmény a szerbek szempontjából azt jelentik, ha bármilyen különbséggel legyőzik Mozambikot, akkor minden további számolgatás nélkül készülhetnek a tokiói szereplésre. Vereség esetén is lenne esély, ha 19 pontnál vagy annál kisebb különbséggel maradnak alul és USA legyőzi Nigériát.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés