Hirdetés
Európa

Így készülnek a magyar válogatott Eb-selejtezős ellenfelei:

:

Hirdetés

A magyar válogatott június 29-től négyhetes edzőtáborban vesz részt. Nemcsak a mieink, de a másik két Eb-selejtezős riválisunk is dolgozni fog nyáron.

A magyar válogatott november 15-én mérkőzik Hollandiával, majd 2021. február 4-én Szlovákiával a jövő évi kontinenstorna selejtezőjében.

A szlovák válogatott június 1., hétfőtől Pöstyénben edzőtáborozik – olvasható a Szlovák Kosárlabda Szövetség közleményében.

Juraj Suja 15 fős kerettel dolgozik. Mivel ősszel a várhatóan igen sűrű menetrend miatt alig lesz idő a közös munkára, így a szakvezető szerint ezt a nyári időszakot kell kihasználni a csapatépítésre. Ráadásul a játékosoknak is segítség, hogy a leállást követően formába lendüljenek. Ez lesz a negyedik közös edzőtáboruk, amióta tavaly Juraj Suját kinevezték. Ezen alkalmakkor kialakult alapcsapatot hívta be erre az összetartásra is.

A szlovák válogatott kerete a hétfőn kezdődő edzőtáborban Michaela Balážová (Young Angels Košice), Barbora Bálintová (Arka Gdynia), Nikola Dudášová (MBK Ružomberok), Michaela Fekete (MBK Ružomberok), Ivana Jakubcová (Le Mura Basket Lucca), Nikola Kováčiková (Georgetown University), Miroslava Mištinová (MBK Ružomberok), Alica Moravčíková (MBK Ružomberok), Sabína Oroszová (GEAS Sesto San Giovanni), Terézia Páleníková (Piešťanské Čajky), Tereza Sedláková (Nottingham Wildcats), Angelika Slamová (Arka Gdynia), Radka Stašová (MBK Ružomberok), Timea Sujová (ŠBK Šamorín), Soňa Svetlíková (ŠBK Šamorín) alkotja. A póttagok pedig Dominika Drobná (Young Angels Košice), Alexandra Hašková (Piešťanské Čajky), Laura Horvátová (ŠBK Šamorín), Simona Marcová (ŠBK Šamorín), Rebeka Mikulášiková (Ohio State University), Veronika Remenárová (KP Brno), Stella Tarkovičová (KP Brno), Lucia Žilinská (ŠKP 08 Banská Bystrica).

Hollandiában legkorábban július 1-én állhatna munkába a válogatottjuk. Addig a 13-18 évesek számára engedélyezett az országban az edzésmunka. Nekik már a kötelező távolságtartásra sem kell figyelniük. Hollandiában sokáig úgy nézett ki, hogy csak szeptember 1-én indulhatna az edzésmunka zárt térben, de a kedvező járványügyi adatok miatt a szerdai kormányülésen fogadták el az enyhítések gyorsított ütemtervét. A Holland Kosárlabda Szövetség közleménye szerint elemzik a kormányhatározatot és megkezdték az egyeztetéseket a felnőtt csapatok visszatéréséről.

Fotó: Tóth Zsombor / FIBA.Basketball

Hirdetés