Hirdetés
USA

Így készülnek Phoenix-ben a floridai WNBA szezonra:

:

Hirdetés

Ha a járvány megengedi, akkor július végén elindul a WNBA 2020-as összevont szezonja a floridai Bradenton-ban. A csapatok három hónapra vonulnak karanténba, ami rendkívüli előkészületeket követel meg. A Phoenix Mercury-nál is megkezdték a felkészülést. A klubnak ugyanaz a tulajdonosa, mint a Phoenix Suns NBA csapatának. A főhadiszálláson már mindkét gárda felszereléseit összerendezték és erről készítettek egy kisfilmet.

A Phoenix Mercury-hoz szerződött az elmúlt két európai szezont az Aluinvent DVTK-nál töltő Shatori Walker-Kimbrough. A Mercury-nál minden játékos, így az új igazolás Skylar Diggins-Smith, illetve Brittney Griner és Diana Taurasi is vállalta a szereplést. Ennek ellenére több télen távozó klasszist is pótolni kell a klubnál. A tengerentúli szakírókat éppen emiatt osztja meg, hogy a Mercury mire lehet képes a következő évadban. Az ESPN legutóbbi erőssorrendjében ugyan egy helyet előre léptek, de még így is a csak a 6. helyre teszik őket.

A bizonytalanságot fokozza, hogy semmit nem kommunikál a klub azzal kapcsolatban, hogy Diana Taurasi milyen állapotban van. Ráadásul nagy kérdés, hogy DeWanna Bonner, Briann January és Leilani Mitchell eligazolása után a rutinosabb új érkezők mire lehet lehetnek képesek. A vezér szerepét Skylar Diggins-Smith veheti át, míg Walker-Kimbrough mellett Bria Hartley, Jessica Breland vagy éppen Kia Vaughn is minőségi perceket kell, hogy hozzon.

Hirdetés