Hirdetés
Archivum

Így készült Elene Delle Donne Abbey Road fotója:

:

Hirdetés

Nagy terjedelemben beszámoltunk arról lapunkban is, hogy a csütörtöki londoni Washington Wizards – New York Knicks NBA mérkõzés kísérõ programjai során a nõi kosárlabda sztárjai is fõszerepet kaptak. A washingtoni különítménnyel Elena Delle Donne elkészítette az ikonikus Abbey Road fotó saját változatát, mely óriási karriert futott be közösségi oldalakon. Az NBA munkatársai errõl publikáltak egy „Így készült” videót.

A Beatles legendás Abbey Road címû nagylemezéhez készült ikonikus borító fotóval talán mindenki találkozott már. A kép története rendkívül érdekes. A Beatles tagjai az eredeti tervek szerint magánrepülõvel a Mount Everest-hez utaztak volna és ott terveztek egy látványos felvételt. A lemez munkálatai azonban annyira megcsúsztak, hogy Paul McCartney javaslatára ez az egész utazás elmaradt. Végül gyorsan kiszaladtak az utcára és pár perc alatt elkészült az Abbey Road-on a felvétel. Akkor senki nem sejtette, hogy a popkultúra ikonikus része lesz a kép.

Magát az eredeti képet John Lennon és Yoko szabadúszó fotós barátja Iain Macmillan készítette 1969. augusztus 8-án. Az EMI Abbey Road Studios bejáratánál lévõ gyalogátkelõnél készült a kép délelõtt fél 12 körül. Macmillan egy létrára állt fel, miközben a háta mögött egy rendõr lassította a forgalmat. Azóta a gyalogátkelõ egy kiemelt turistalátványosság lett és rengeteg kép készül itt. A héten Londonban tartózkodó washingtoni különítmény is felkért egy fotóst, hogy készítsen róluk egy felvételt. A képen Elena Delle Donne mellett Bradley Beal, Gheorghe Mureșan és a Wizards kabalafigurája látható.

Videó:

Hirdetés