Hirdetés
Archivum

Így kezdték az évet a DVTK Európa Kupa ellenfelei:

:

Hirdetés

A héten kezdõdnek a FIBA Europe kupasorozatai, ehhez kapcsolódóan pedig a Wbasket.hu oldalon egy ötrészes cikksorozattal jelentkezünk. Ebben összefoglaljuk, hogy a magyar csapatok riválisai saját bajnokságukban miként kezdték a szezont. Az elsõ részben az Európa Kupa E-csoportjával, az Aluinvent-DVTK Miskolc ellenfeleivel foglalkozunk.

A DVTK a Basket Landes, a Lotto Young Cats és a TSV Wasserburg alakulatával került egy négyesbe. A Landes Franciaországban felemásan kezdte az évet. Két magasabban jegyzett csapattól a még veretlen Villeneuve-tõl és a jó erõkbõl álló Lyon-tól kaptak ki, de az összes mögöttük helyezkedõ együttest le tudták gyõzni. A Landes két nagy erõssége az egykoron Zalaegerszegen is megforduló Danielle Page és a franciák nagy tehetsége az 1994-es születésû Valeriane Ayayi. Mind a ketten 14 pont felett átlagoltak az elsõ hat találkozón.

A német bajnok TSV Wasserburg 5/1-es mutatóval áll. Meglepetésre a ChemCats Chemnitz gárdájától vereséget szenvedtek. A Wasserburg két húzóembere az elsõ mérkõzéseken az Ausztráliából igazolt amerikai légiós Emma Cannon, illetve a német válogatott oszlopos tagja, az Olaszországban és Franciaországban is megforduló Anne Breitreiner. Cannon 16.3, míg Breitreiner 12 pontos átlaggal rendelkezik.

A Lotto Young Cats egy olyan projekt, melyben flamand csapatokban edzõdõknek biztosítanak nemzetközi szereplést. Tehát nem konkrét klubcsapatról van szó. Idén a Waregem, a Waver, az Ieper és a Boom adott játékost a 16 fõs bõ keretbe. A csapat leginkább a Waver alakulatára épül, akik 5/1-es mutatóval a harmadikak a bajnokságban. A legeredményesebbjük Sara Leemans, aki 19.8 pontot átlagolt hat mérkõzésen.

Hirdetés