Hirdetés
Archivum

Így kezdték az évet a Gyõr Euroliga ellenfelei:

:

Hirdetés

A héten kezdõdnek a FIBA Europe kupasorozatai, ehhez kapcsolódóan pedig a Wbasket.hu oldalon egy ötrészes cikksorozattal jelentkezünk. Ebben összefoglaljuk, hogy a magyar csapatok riválisai saját bajnokságukban miként kezdték a szezont. A negyedik részben az Euroliga A-csoportjával, a HAT Agro UNI Gyõr ellenfeleivel foglalkozunk.

A Gyõr a Jekatyerinburg ellen kezdi meg a szereplést. Az Euroliga címvédõje három gyõzelemmel áll hazája bajnokságában. A Novoszibirszk, a Nogisznk és a Jenyiszej sem okozott problémát Candace Parkeréknak. Az elsõ három mérkõzés még arról szólt, hogy a közös munkába fokozatosan bekapcsolódó tengerentúli sztárokat mennyire sikerül beépíteni. A legjobb dobó a francia center Sandrine Gruda volt, de remekül kezdte a szezont a lett Jekabsone és Sue Bird is.

A Schio Olaszországban szintén kiválóan rajtolt. Honti Katáék mind a négy mérkõzésüket megnyerték. Köztük a Lucca elleni rangadót. A Schio elsõ négy találkozója után öt játékos is 10 pont feletti átlaggal rendelkezik. Továbbra is a veterán Laura Macchi a legeredményesebb, négy mérkõzésen 17.8 pontos átlaggal. Nem marad el mögötte a másik rutinos olasz Raffaella Masciadri sem. Szintén jól kezdte az évet Elodie Godin, aki nyáron már nem szerepelt a francia válogatottban és ez jót tett a sérüléseinek. Honti Kata pedig stabil kezdõjátékossá vált és remekül megoldotta eddig a rábízott feladatokat.

A Kayseri KASKI több év eredményes Európa Kupa szereplése után lép ki az Euroliga porondjára. Jól kezdték a szezont. A Galatasaray mellett egyedüliként veretlenek a török ligában. Az öt gyõzelembõl a Fenerbahce legyõzése a legnagyobb fegyvertény. A Kayseri elsõ mérkõzései Tanisha Wright (17.7 pont) és Camille Little (16.3 pont) kiemelkedõ dobóteljesítményét hozták. Ennek ellenére az Euroliga szintre fellépni és ott jól szerepelni rögtön az elsõ évben mindig nehéz feladat. Az alapszakasz felénél láthatunk reális képet arról, hogy ennek a gárdának a jó kezdés ellenére hol a helye.

A Kassát hétrõl hétre látjuk a Közép-európai Ligában. A csapat veretlen még az idei évben és nem kérdés, hogy a közép-európai régiónak jelen pillanatban melyik a legerõsebb klubcsapata. A Kassa csapatstatisztikái abból a szempontból csalókák, hogy a légiósok fokozatosan kapcsolódtak be a közös munkába. Emlékezhetünk rá, hogy az elsõ mérkõzéseket hét játékossal teljesítették. A legjobb dobók Plenette Pierson 17 és Yelena Leuchanka 13 pontos átlaggal. Mind a ketten négy találkozón szerepeltek eddig a MEL-ben. Farhiya Abdi és Krivaèeviè Tijana már 7-7 találkozónál jár, õk is 10 egység felett teljesítettek átlagban.

A csoport ötödik tagja a Bourges, akik veretlenül menetelnek a Francia bajnokságban. Kiegyensúlyozott teljesítménnyel kezdte az évet a francia bajnok és a legnagyobb nõi kosaras portál fõszerkesztõje például azt írta Twitteren, hogy a szezon elsõ hónapja alapján a Bourges lehet a Jekatyerinburg ellenfele az Euroliga döntõjében. Az elsõ hat fordulóból a játékperceket érdemes nézni. 26 percnél többet egyetlen játékos sem töltött átlagban a pályán és ez a 26 perc is Celine Dumerc nevéhez fûzõdik.

Hirdetés