Hirdetés
Archivum

Így kezdték az évet a PINKK Európa Kupa ellenfelei:

:

Hirdetés

A héten kezdõdnek a FIBA Europe kupasorozatai, ehhez kapcsolódóan pedig a Wbasket.hu oldalon egy ötrészes cikksorozattal jelentkezünk. Ebben összefoglaljuk, hogy a magyar csapatok riválisai saját bajnokságukban miként kezdték a szezont. A második részben az Európa Kupa G-csoportjával, a PINKK-Pécsi 424 ellenfeleivel foglalkozunk.

A három magyar EK csapat közül a PINKK fogta ki a legnagyobb neveket, hiszen egykoron a Tarbes és a Ruzomberok is meghatározója volt a kontinens nõi kosárlabdázásának. Most nem mondható, hogy bármelyik alakulat is remekelne. A Tarbes 2/4-es mutatóval a Francia bajnokság 8. helyén szerénykedik. Rosszul indult a szezon számukra, hiszen mindössze az Arrast és hosszabbítás után hétvégén a Nizzát verték. A keretükbõl a Spanyolországból ismert Jovana Rad és a klubhoz egy hosszabb kitérõ után visszatérõ Alex Montgomery emelkedik ki. Mind a ketten 12 pontos átlaggal rendelkeznek.

A Ruzomberok nem villog a Közép-európai Ligában, 2/6-os mutatóval állnak, de nagy szerencséjükre ez a két siker szlovák csapatok ellen született. A bajnoki végelszámolásnál pedig csak ez számít. A szlovák együttesek a MEL mellett párhuzamosan lejátsszák az alsóházi gárdák elleni bajnokikat is. Az összesített szlovák tabellán így 6/1-es mutatóval a veretlen Kassa mögött második a Rózsahegy. A rózsahegyi csapatnál a pécsiek régi ismerõse Stephany Murphy és a szlovén Katarina Ristiæ számít a két legjobb dobónak. A rotációból pedig éppen a PINKK ellen megsérülõ Nadia Parker hiányzik igazán. A rózsahegyiektõl a tavalyi elõdöntõs szereplést akárcsak megközelíteni óriási bravúr lenne.

A csoport harmadik tagja a Wallonia Basket, akik lényegében a vallon válasz a Lotto Young Cats alakulatára. Három csapat a Spirou Monceau, a Castors Braine és a Point Chaud Sprimont állt össze a nemzetközi szereplés érdekében. Ebben a formában tehát hiába keressük õket a belga bajnoki tabellán, nem fogjuk megtalálni. A múlt héten az EK keret a német Saarlouis Royals ellen játszott felkészülési mérkõzést és aratott 92-78-as gyõzelmet. Akkor Kim Mestdagh 18, Drey Mingo 16 pontot szerzett.
 

Hirdetés