Hirdetés
Archivum

Így kezdték az évet a Sopron Euroliga ellenfelei:

:

Hirdetés

A héten kezdõdnek a FIBA Europe kupasorozatai, ehhez kapcsolódóan pedig a Wbasket.hu oldalon egy ötrészes cikksorozattal jelentkezünk. Ebben összefoglaljuk, hogy a magyar csapatok riválisai saját bajnokságukban miként kezdték a szezont. Az ötödik részben az Euroliga B-csoportjával, a Sopron ellenfeleivel foglalkozunk.

Elõzetesen a csoport legnagyobb favoritja a Fenerbahce, de a török bajnok látványosan beragadt az év elején. Két vereséget szenvedtek el a Török bajnokságban. Ebbõl a Ceyhan otthonában elrontott végjáték lehet a fájóbb, míg a jelenlegi Kayseri-tól ki lehet kapni ezen a szinten is. A Fenernél Angel McCoughtry 50%-os dobóteljesítménnyel 19 pontos átlaggal rendelkezik az elsõ öt bajnokin, de mellette minden társa elmarad korábbi átlagától. A csapat olyan benyomást kelt, mint amelyik nem tudott felpörögni.

Az Orenburg ellenben korábbi önmagához képest jól kezdte a szezont. A Dinamo Moszkva és a Jekatyerinburg mellett a harmadik veretlen gárda Oroszországban. A kerethez a legnagyobb klasszis DeWanna Bonner a közelmúltban csatlakozott, így mindössze egy bajnokit játszott. Azon 30 pontot szerzett a Kurszk ellen. Mellette Natalia Myasoedova produkált kiemelkedõ dobóteljesítményt, aki az elsõ három találkozón 13.3 pontos átlaggal bír. Az Orenburg jól tudta rotálni keretét és a sztárok az elsõ bajnokikon 20-24 perc között szerepeltek.

A Brno rosszul kezdett és az elsõ hat mérkõzésébõl hármat elbukott a Cseh bajnokságban. Ebben benne van az USK Prahával szembeni rangadó, de a Slovanka MB és a Sokol Hradec Králové ellen elveszített találkozók a meglepetés kategóriába tartoznak. A nagy múltú cseh együttes Alena Hanusova, a svéd-amerikai Ashley Key és Tereza Peckova személyében három emberre épít. Ez a trió átlagban 40 pontot jegyez mérkõzésenként.

A Wisla Krakow Stefan Svitek irányításával szárnyal és a tavalyi kudarcos év után egyelõre veretlenek. A krakkóiak is küzdöttek azzal a problémával, hogy a légiósok késõbb érkeztek. A vendégmunkások közül egyedül Zane Tamane szerepelt mindegyik bajnokin, neki egy 10.3 pontos, 5.5 lepattanós átlag jött össze. Jantel Lavender a legeredményesebb jelenleg 6 mérkõzésen 17 pontos átlaggal, míg Allie Quigley öt találkozón 15.5 pontot jegyzett.

Az átalakult Rivas Ecopolis Spanyolországban 3/1-es mutatóval áll. A helyei euroligás rangadón a Salamancától kaptak ki. A legjobbjuk a 18.3 pontot átlagoló Frida Eldebrink, aki átmentette kiváló formáját az Európa-bajnokság óta. Mellette Queralt Casas, Laura Nicholls és Rachel Allison is 10 pont felett átlagolt a szezon elsõ négy találkozóján.

A Lattes Montpellier 5 gyõzelem mellett 1 vereséget szenvedett el idén. A jó erõkbõl álló lyoni csapat otthonában szaladtak bele egy váratlan pofonba. A korábbi évek sikercsapatainak két alappillére Gaelle Skrela és Geraldine Robert a húzóemberek  idén is 13.3, illetve 13.2 pontos áltaggal. Nagy sztár hiányában egy kiegyensúlyozott csapatteljesítmény jellemzi a Montpelliert. Az õsszel szerzõdtetett Shameka Christon eddigi két mérkõzésén igazolta klasszisát. Nagy erõsítés lehet, ha beépül.

Hirdetés