Hirdetés
Archivum

Így kezdték az olimpiai tornát a Magyarországon szereplõ játékosok:

:

Hirdetés

A napi összefoglalók mellett az olimpiai nõi kosárlabda tornát olyan szemmel is követjük, hogy az elmúlt évadban, illetve a következõ szezonban Magyarországon pattogtató játékosok miként teljesítenek a válogatottjaikban. Minden érintett játékos két mérkõzésen szerepelt, így már látható, hogy milyen szerepet töltenek be a csapataikban.

Kezdjük azokkal, akik az eddig bejelentett igazolások alapján az elõttünk álló évadban is biztosan hazánkban szerepelnek. A két meccs után veretlen ausztrál válogatottban pattogtat az UNIQA Sopron leendõ centere Cayla George. Esetében már a torna elõtt tudható volt, hogy elsõsorban részfeladatokat kell megoldania, eddig Brazília ellen 12, Törökország ellen 11 percet töltött a pályán. A brazilok ellen három triplát értékesítve 9 pontot szerzett, emellett leszedett 1 lepattanót és kiosztott 1 gólpasszt. A törökök ellen négy sikertelen triplakísérlet mellett egy ziccert jegyzett, 2 ponttal zárt. Emellett leszedett 2 lepattanót és kiosztott 1 gólpasszt.

Fotó: FIBA

Fotó: FIBA

A két szoros végjátékot elveszítõ szerb válogatottból a következõ évadban Danielle Page és Aleksandra Crvendakic szerepel hazánkban. A honosított Page a tavalyi Európa-bajnoksághoz hasonlóan alapember a csapatában, a spanyolok ellen 30, Kanada ellen 31 percet kapott. A spanyolok ellni találkozón 14 ponttal és 5 lepattanóval zárt. 11 mezõnykísérletébõl 7 sikeresnek bizonyult. Kanada ellen 4 pont és 6 lepattanó került a neve mellé. Ezúttal 8 mezõnykísérletébõl 2 volt sikeres. Crvendakic-ról Marina Maljkovic már a torna elõtt elmondta, hogy elsõsorban tapasztalatszerzés céljából viszi ki az olimpiára. A spanyolok ellen 5 percet töltött a pályán, míg Kanada ellen nem kapott lehetõséget.

Fotó: FIBA

Fotó: FIBA

Az elmúlt szezonban hazánkban szereplõ játékosok közül az Aluinvent DVTK-t erõsítõ Tatsiana Likhtarovich extra tornát hoz eddig. A fehéroroszok két szoros végjátékot veszítettek el, Japán ellen 35, Franciaország ellen 39 percet töltött a pályán Likhtarovich. A japánok elleni találkozón 10 pont, 3 lepattanó és 3 gólpassz volt a mérlege. A mezõnykísérletei közül 5-bõl 3 bizonyult sikeresnek. Franciaország ellen 16 pontig jutott szintén 3 lepattanó és 3 gólpassz mellett.

Fotó: FIBA

Fotó: FIBA

Az elmúlt évadban a szerb válogatottból többen is játszottak hazánkban. A CMB Cargo UNI Gyõr irányítója volt Tamara Radocaj. A spanyolok ellen 14, Kanada elleni 10 percet töltött a pályán. A spanyol meccsen 2 pontot szerzett, illetve kiosztott 2 gólpasszt és leszedett 2 lepattanót. Kanada elleni pedig 4 gólpassz és 3 lepattanó volt a mérlege.

Sara Krnjic az UNIQA Sopron együttesét erõsítette az elmúlt években. A spanyolok ellen nem lépett pályára, a Kanada elleni találkozón 7 perc alatt 3 lepattanót szedett le egy sikertelen mezõnykísérlet mellett. Dragana Stankovic a PEAC centere volt az elmúlt szezonban. Esetében is hasonló a cél, mint Crvendakic-nál, a tapasztalatszerzés. Spanyolország ellen töltött 3 percet a pályán.

Hirdetés