Hirdetés
Archivum

Így látták az olimpiai helyosztókat a fõszereplõk:

:

Hirdetés

Két mérkõzéssel lezárult szombaton az olimpiai nõi kosárlabda torna Rióban. Egy zseniális amerikai válogatottat láttunk, mely mögött a három legerõsebb európai csapat végzett az elsõ négyben. Nézzük, hogy a fõszereplõk miként látták belülrõl a mérkõzéseket.

Fotó: FIBA

Fotó: FIBA

Geno Auriemma a sajtótájékoztatóján hosszasan méltatta játékosait és elsõsorban azt emelte ki, hogy rövid felkészülési idõ alatt sikerült ütõképes csapatot összeállítani. „Hihetetlen torna volt számunkra, az elsõ mérkõzéstõl az utolsóig szinte végig magas szinten játszottunk. Nem tudom elég alkalommal dicsérni a játékosaimat, hogy milyen gyorsan összeállt a csapatunk. Milyen könnyedén alkalmazkodtak egymáshoz, miközben kevesebb, mint egy hónap állt a rendelkezésünkre. Nem volt olyan könnyû menetelés ez, mint amilyennek látszódott. Különösen az utolsó két mérkõzésünk Franciaország és Spanyolország ellen. Két nagyon jó csapat volt, akik ellen keményen meg kellett dolgozni a sikerért. Végül a keret mélysége és a tapasztalatunk segítségével sikerült leszakítani õket. Nagyon sok elismerõ szót kaptunk a világ minden tájáról a játékunk miatt, ahogy tiszteltük az ellenfeleinket és azért, amilyen alázattal voltunk a játék iránt.” – összegzett az amerikai kapitány.

A spanyol szövetségi kapitány Lucas Mondelo a sajtótájékoztatóján már felszabadultan nyilatkozott. „Rendkívül boldog vagyok! Minden, amit elértünk fantasztikus. Köszönöm mindenkinek, aki támogatott minket. Ez az amerikai válogatott napjaink nõi kosárlabdájában megfelel a férfi szakágból az 1992-es Dream Team-nek. A világ jelenlegi 12 legjobb játékosa szerepelt náluk. Már a két évvel ezelõtti világbajnoki döntõ is felfoghatatlan siker volt számunkra és most az olimpiai döntõben találkoztunk ismét. Küzdöttünk ameddig csak tudtunk. Az amerikai válogatott azonban nagyon komolyan vette végig ezt a mérkõzést. Itt szeretném megragadni az alkalmat, hogy köszönetet mondjak a kluboknak, akik nagyszerû munkát végeznek és természetesen a szövetségnek.” – így értékelt a spanyolok szövetségi kapitány Lucas Mondelo.

A bronzérmes szerb válogatott szakvezetõje Marina Maljkovic szokásához híven igen távolról indított. Az edzõnõ is elmondta azt, amirõl a bronzmeccs után a sportág egész közvéleménye beszélt, hogy az elõdöntõ dekoncentrált játéka után sikerült ismét a legmagasabb szinten játszani. „El tudják képzelni, hogy mekkora siker ez a bronzérem? Vannak Szerbiának kiváló sportolói férfi kosárlabdában, vízilabdában, röplabdában, akik a világ élvonalába tartoznak. Nõi kosárlabdában egy olimpiai bronzérem viszont maga a csoda. Nagyon büszke vagyok a csapatra, mindent kiadtunk magunkból. Az álom Budapesten kezdõdött tavaly és itt folytatódott Rióban. Örülök annak, hogy az elõdöntõ után ismét egységet tudtunk mutatni. Azt, ami évek óta jellemez minket. A döntõ momentum a bronzmérkõzésen az volt, hogy tudtunk labdákat szerezni, voltak ezekbõl könnyû pontjaink, amibõl elõnyt építettünk fel. Védekezés nélkül nincsen siker.” – fogalmazott az ismert szerb edzõnõ.

A francia válogatottól az egyik legrutinosabb játékos Gaëlle Skrela nyilatkozott a bronzmeccs után. „Két-három percre leblokkoltunk és ez a gyõzelembe került számunkra. Tudtuk, hogy Szerbia motiváltan és nagy szívvel fog játszani. Rosszul kezdtünk, de utána még vissza tudtunk jönni a félidõig. Utána viszont túl sok labdát veszítettünk el. Könnyû pontokat adtunk ellenfelünknek, leindítottak minket. Ez természetesen az agresszív védekezésüknek is betudható, de egy kis odafigyeléssel, türelmesebb játékkal több ilyen helyzetet elkerülhettünk volna. Tudom, hogy ez az eredmény nagy dolog és váratlan, különösen Celine Dumerc kiválása után, de ettõl függetlenül rossz vereséggel befejezni egy tornát.” – mondta Skrela.

Hirdetés