Hirdetés
Európa

Így mutatkoztak be az Euroliga csapatok új játékosai:

:

Hirdetés

Igencsak mozgalmas heteken van túl az Euroliga mezőnye. Sok játékos-mozgással telt a téli átigazolási piac, így érdemes egy kicsit áttekinteni, hogy az új szerzemények miként debütáltak aktuális csapataikban.

Kezdjük a Sopron Basket csoportját alkotó együttesekkel. A magyar bajnokhoz télen Candice Dupree érkezett, aki három bajnoki és egy Euroliga meccsen szerepelt eddig. A bajnokságban 22.7 perc alatt 11 pontot, 3.3 lepattanót és 4.3 gólpasszt átlagol. Isztambulban a Fenerbahce otthonában 22 perc alatt 4 pontot és 3 gólpasszt ért el.

A Famila Schio két sérült, Diamond DeShields és Martina Crippa helyére a Cukurovától Leonor Rodriguez-t hozta el. A spanyol játékos Empoliban 26 és fél perc alatt 18 pontot, 6 lepattanót és 4 gólpasszt jegyzett. Lyonba Alysha Clark tért vissza a két ünnep között. Eddig két bajnokin és egy Euroliga meccsen láthattuk. A bajnokságban 21.5 perc alatt 12.5 pontot, 7.5 lepattanót és 1.5 gólpasszt átlagolt. Gironában 32 és fél perc alatt 18 ponttal 4 lepattanóval és 2 gólpasszal vezette győzelemre csapatát.

A Dinamo Kurszknál Angel McCoughtry visszatérése a legújabb erősítés. Schio-ban a csapat 70-53-as veresége során az első negyed közepén lépett pályára. 20 perc 48 másodperc alatt 8 pontot és 3 lepattanót jegyzett. Az Orenburg ellen vasárnap viszont két percet tudott vállalni a meccs legelején, utána le kellett cserélni és már nem is tért vissza.

A Spar Citylift Girona gárdájában Sonja Petrovic már decemberben játékba állt, igaz formája azóta is hullámzó. Marta Xargay viszont a múlt héten debütált. A bajnokságban a Gipuzkoától elszenvedett vereség során 24 perc alatt 4 pontot és 1 lepattanót jegyzett. Azt megelőzően a Lattes Montpellier elleni vesztes meccsen 23 és fél perc alatt lett 9 pont, 5 lepattanó és 3 gólpassz a teljesítménye.

Fotó: Spar Citylift Girona

Az A-csoport dinamikája némileg másként alakul. Ott a török Cukurova éppen kedden jelentette be virágnyelven, hogy az idei szezonra a nemzetközi kupaszereplést elengedte. A címvédő UMMC Jekatyerinburg és idei legnagyobb kihívója az USK Praha stabil kerettel dolgozik, ahol nem volt szükség változtatásra és szerencsére súlyos sérülés sem hátráltatja őket. A Bourges-nál immár három meccset teljesített az Euroligában a kanadai Natalie Achonwa. Jelenleg 18.3 perc alatt 9.0 pont,  5.3 lepattanó és 1.7 gólpassz átlagnál tart.

Orenburgban Anastasiya Verameyenka jelentette a téli erősítést. A bajnokságban 30 perc 56 másodperc alatt 10,5 pontot, 10,0 lepattanót átlagol két lejátszott meccset kvöetően. Az Euroliga bemutatkozása pedig a Jekatyerinburg ellen 31 perc alatt 2 pontot és 4 lepattanót hozott. A Castors Braine alakulatában debütált az egykoron Miskolcon is szereplő Becca Tobin, aki Celeste Trahan Davis kiválása után hivatatott a rotációs lehetőségeket bővíteni. A Riga ellen 7 perc alatt 3 pontot ért el.

Hirdetés