Hirdetés
Archivum

Így szerepeltek a magyar csapatok légiósai az Eb-selejtezõk elsõ napján:

:

Hirdetés

A szombati játéknap összefoglalóját már közöltük az Eb-selejtezõkrõl. Most nézzük meg, hogy klubcsapataink légiósai miként szerepeltek hazájuk válogatottjában. Csoportonként haladunk.

Az A-csoportban Litvánia 65-62-es rigai veresége alkalmával a gyõri Monika Grigalauskyte 13 percet töltött a pályán, leszedett 2 lepattanót és elkövetett két szabálytalanságot. A B-csoportban Horvátország 76-67-es hollandiai veresége alkalmával Iva Ciglar pályafutása egyik legjobb meccsét játszotta hazája válogatottjában. Az UNIQA Sopron irányítója 19 pontot és 7 gólpasszt jegyzett. Nem rajta múlt, hogy csapata jelentõs elõnyt szórakozott el és ezzel igen nehéz helyzetbe hozta magát.

A C-csoportban egy PINKK-es rangadót rendeztek, amikor Montenegró 78-64-re verte Nagy-Britanniát. Jelena Vucetic a montenegrói szövetség sajtótájékoztatóján még a „feltörekvõ fiatalokat képviselte”, de végül lehetõséget nem kapott. A másik oldalon viszont Chantelle Handy 10 pontot és 2 lepattanót jegyzett 31 perc alatt. A D-csoportból a szerbek Németország elleni mérkõzésérõl korábban hírt adtunk. A soproni különítménybõl Sara Krnjic 7 percet töltött a pályán, 1 pont és 1 lepattanó került a neve mellé. A 14-es bõ keretbõl Marina Maljkovic ezúttal bizalmat szavazott Aleksandra Crvendakic-nak, aki végül 7 percet töltött a pályán és 5 pontot szerzett. Tamara Radocaj 16 perc alatt 5 pontot és 6 gólpasszt jegyzett.

A G-csoportban kisebb meglepetést jelentett, hogy a fehéroroszok 65-56-ra kikaptak Lengyelországban. Az Aluinvent DVTK légiósa Tatsiana Likhtarovich kezdõ volt és 27 percet töltött a pályán, mely idõ alatt 2 pontot, illetve 4 lepattanót jegyzett. A H-csoportban a Szekszárd bosnyák légiósa Emina Demirovic kezdõként kapott lehetõséget Kolozsváron a Románia ellen 67-65-re elveszített összecsapáson, végül 12 percet töltött a pályán: 6 pontot, illetve 2 lepattanót jegyzett.

A végére maradt az I-csoport és a svéd válogatott, melynek keretébõl négyen játszottak vagy játszanak Magyarországon. Az UNIQA Sopron centere Louice Halvarsson közel 20 perc alatt 4 ponttal és 2 lepattanóval zárt, míg a PINKK játékosa Binta Drammeh közel 14 perc alatt 2 pontot és 1 lepattanót jegyzett a spanyoloktól elszenvedett nagy vereség alkalmával.

Hirdetés