Hirdetés
Európa

Így szerepeltek a magyarországi légiósok a vasárnapi Eb-selejtezőkön:

:

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

Ahogy arról nagy terjedelemben beszámoltunk, vasárnap 18 mérkőzéssel folytatódott a 2023-as női kosárlabda Európa-bajnokság selejtező-sorozata. Nézzük, hogy a magyar csapatok légiósai miként teljesítettek.

Az A-csoportban Bosznia-Hercegovina a vártnál kicsit nehezebben, de hozta a kötelezőt és 80-64-re verte Észak-Macedóniát. A Vasas Akadémia játékosa Sara Heljic közel 3 percet töltött a pályán. A macedón gárdában az NKA Universitas PEAC játékosa Ilina Selcova 8 pontot és 6 lepattanót jegyzett. A B-csoportban Franciaország 83-56-ra kiütötte Litvániát. A Sopron Basket légiósai közül Gabby Williams remekléséről korábban nagy terjedelemben írtunk, miután 14 ponttal, 3 lepattanóval és 3 gólpasszal zárt. Aby Gaye nem volt a nevezett keretben.

Fotó: FIBA.Basketball

A D-csoportban Szlovénia 127-28-ra kiütötte Albániát. Az Atomerőmű KSC Szekszárd játékosa Zala Friskovec 11 pontot, 5 lepattanót és 4 gólpasszt jegyzett. Az E-csoportban a címvédő Szerbia 84-66-ra nyert Horvátországban. A Sopron Basket légiósa Nevena Jovanovic 26 perc alatt 7 lepattanót és 2 gólpasszt ért el. Ebben a hármas csoportban Bulgária szünnaposként nem lépett pályára, így az ELTE-BEAC Újbudát erősítő Gergana Ivanovának ezúttal nem volt feladata.

Fotó: FIBA.Basketball

Az F-csoportban Montenegró 70-60-ra nyert Ausztriában.  A DVTK klasszisa Milica Jovanovic 6 ponttal és 4 lepattanóval fejezte be az összecsapást. A PINKK Pécsi 424 irányítója Bozica Mujovic 14 ponttal és 4 gólpasszal zárt. A BKG PRIMA Szigetszentmiklós légiósa Sofija Zivaljevic 9 perc alatt 3 pontot és 2 lepattanót szállított. A G-csoportban Nagy-Britannia a játéknap legnagyobb meglepetését okozva 72-69-re kikapott Észtországban. A DVTK légiósa Cheridene Green 8 ponttal és 2 lepattanóval zárt. A BEAC játékosa Shequila Joseph két percet töltött a pályán.

Fotó: FIBA.Basketball

A H-csoportban Szlovákia 65-50-es sikert aratott Svájcban. Az UNI-Győr-MÉLY-ÚT játékosa Sabina Oroszova  7 ponttal és 10 lepattanóval zárt. Az NKA Universitas PEAC irányítója Nikola Dudasova 2 pontot és 5 lepattanót jegyzett 24 perc alatt.  Az I-csoportban Csehország 70-54-re nyert Írországban. A VBW CEKK Cegléd játékosa Petra Holesínská 9 pontot és 5 lepattanót ért el.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés