Hirdetés
Nagyvilág

Így szerepeltek a magyarországi légiósok a világbajnoki selejtezőkön:

:

Hirdetés

Csütörtök délelőttől kedd hajnalig zajlottak a világbajnoki selejtező-tornák. Négy csoportban küzdöttek a csapatok. A házigazdák Belgrád, Oszaka, illetve Washington (és Santo Domingo) voltak. Minden helyszínen láthattunk magyar érdekeltséget, tehát olyan játékosokat, akik magyar klubcsapatot erősítenek az idei évadban.

Mint ismert, Ausztrália (házigazda), USA (olimpiai bajnok, címvédő), Belgium, Bosznia-Hercegovina, Dél-Korea, Franciaország, Japán, Kanada, Kína, Nigéria, Oroszország és Szerbia alkotja a szeptember 22. és október 1. között Sydneyben megrendezésre kerülő seregszemle mezőnyét.

Fotó: FIBA.Basketball

A belgrádi B-csoportban szerepelt Franciaország, ahol Gabby Williams-t, a Sopron Basket klasszisát követhettük. Az Európa-bajnoki ezüstérmes, olimpiai bronzérmes Franciaország kisebb meglepetésre egy győzelemmel és két vereséggel mindössze csoportharmadikként zárt. Malit 77-66-ra múlták felül, de Nigériától (67-65) és Kínától (103-70) kikaptak. Gabby Williams a három találkozón átlagban 27.5 percet töltött a pályán, 11.0 pontot, 6.0 lepattanót és 2.7 gólpasszt jegyzett.

Fotó: FIBA.Basketball

A C-csoportban Oszakában Bosznia-Hercegovina színeiben a Vasas Akadémiát erősítő Sara Heljic játékát figyelhettük. Bosznia-Hercegovina kikapott Kanadától (96-64) és nagy csatában verte Japánt (87-82). Sara Heljic 22 percet töltött a pályán az összecsapásokon és 2 pontot, illetve 3 lepattanót jegyzett.

Fotó: FIBA.Basketball

A D-csoportban a címvédő Egyesült Államok Belgiumot 84-75-re, míg Puerto Ricót 93-55-re verte. A Sopron Basket csapatához érkező Stefanie Dolson 22 percet töltött a pályán a két mérkőzésen és 5 pontot szerzett. Ebben a négyesben szerepelt Oroszország, akik nem tudtak Washingtonba utazni, így Santo Domingóban mérkőztek Belgiummal és Puerto Ricóval, míg az USA elleni meccsüket nem játszották le. Albina Razheva, az UNI-Győr – MÉLY-ÚT télen igazolt centere a bő keret tagja volt (a Covid miatti elővigyázatosságból 16 fővel utaztak az egyhetes dominikai túrára az oroszok), de nem került be a versenyző csapatba.

Hirdetés