Hirdetés
Magyarország

Így szerepeltek a magyarországi légiósok a WNBA alapszakaszban:

:

Hirdetés

Vasárnapról hétfőre virradóra lezárult a WNBA alapszakasza. A legfontosabb momentumokat igyekeztünk egy korábbi elemzésünkben részletesen bemutatni. Most nézzük, hogy a magyarországi légiósok miként zárták az alapszakaszt.

A Chicago Sky a 6. helyen fejezte be az alapszakaszt. A csapatukban követhetjük a Sopron Basket együtteséhez érkező Gabby Williams szereplését. Eddig 22 mérkőzésen 24.8 perc alatt 7.7 pontot, 4.0 lepattanót és 2.0 gólpasszt átlagolt. A szezon közepén volt egy kisebb holtpont, de azóta Williams megint több lehetőséget kap. Az utolsó 10 meccséből öt alkalommal 31 perc felett töltött a pályán.

A Connecticut Sun csapatában a Sopron Basket irányítója Briann January és az UNI-Győr – MÉLY-ÚT centere Beatrice Mompremier szerepel. January a szezon elejét Covid-19 fertőzés miatt kihagyta, de végül 13 mérkőzésen pályára léphetett. Ez idő alatt pedig 23.3 perc alatt 5.0 pontot, 1.2 lepattanót és 3.4 gólpasszt átlagolt. Mompremier 21 mérkőzésen kapott lehetőséget. Ezeken átlagban 8.9 percet töltött a pályán és 2.3 pontot, illetve 3.3 lepattanót jegyzett.

Az Atomerőmű KSC Szekszárd centere Erica McCall atlantai kezdés után az alapszakasz nagy részét a Minnesota Lynx-nél töltötte. A két csapatban összesen 20 mérkőzésen bizonyíthatott 9.2 perc alatt 2.6 pont, 2.5 lepattanó átlaggal. Ha az utolsó 10 mérkőzését nézzük, akkor négyszer 10 perc felett töltött a pályán. Ez az alapszakasz 4. helyén záró együttesnél mindenképpen értékes teljesítmény.

A New York Liberty csapatában követhettük Megan Walker-t. Az első három mérkőzést kihagyta Covid-19 fertőzés miatt. A Liberty hamar elveszítette esélyeit a rájátszásra. Így viszont augusztus közepétől már azok a fiatalok kaptak több szerepet, akikre hosszabb távon számítanak. Az utolsó 10 meccséből Walker ötször is 10 perc felett töltött a pályán. A szezon-átlaga 11.4 perc alatt 3.3 pont és 1.5 gólpassz lett a Sopron Basket légiósának.

A TFSE-MTK játékosa Alisia Jenkins beugróként kap lehetőséget a ligában. Az Indiana Fever és a Chicago Sky után a Phoenix Mercury színeiben fejezi be a szezont. Egy-egy percet töltött a pályán. Egészen a szombati játéknapig, ahol 21 perc 26 másodperc alatt 7 pontot és 3 lepattanót jegyzett.

Shatori Walker-Kimbrough karriercsúcsot javított

Természetesen olyan játékosokból sem volt hiány, akik az elmúlt szezont hazánkban töltötték. Candice Dupree kívánkozik az élre, aki 22 mérkőzésen 30.2 perc alatt 12.5 pontot, 5.7 lepattanót és 2.5 gólpasszt átlagolt. Az Indiana Fever színeiben több rangsorban is előrébb lépett. Legutóbb a lepattanókban, ahol a WNBA történetének hatodik legtöbb lepattanót gyűjtő játékosa lett.

Shatori Walker-Kimbrough az elmúlt két szezonban az Aluinvent DVTK-ban remekelt hazánkban. Ezúttal a WNBA-ben a Phoenix Mercury-ban bizonyítja rátermettségét. Az alapszakaszban 21 találkozón lépett pályára, 10 alkalommal kezdőként szerepelt: 19.0 perc alatt 7.3 pont, 1.6 lepattanó és 1.5 gólpassz átlagot teljesített.  A szerzett pontokban kétszer is megjavította karriercsúcsát, amely 24 pontnál áll.  A sérülésektől tizedelt Mercury-ban bőven van esélye bizonyítani.

A Dallas Wings csapatában Megan Gustafsonnak nem sikerült a szintlépés. A Ludovika-FCSM Csata színeiben töltött magyarországi évad után 9 mérkőzésen kapott lehetőséget a WNBA-ben 5.2 pont és 1.2 lepattanó átlaggal.

Zárásul, két honosítottunk teljesítményét nem lehet elég alkalommal kiemelni a Chicago Sky-ból. A WNBA 2020-as alapszakaszában a legtöbb gólpasszt Courtney Vandersloot osztotta ki. Egészen pontosan 10-es átlaggal zárt. A 22 mérkőzésen 31.5 perc alatt a gólpasszok mellett 13.6 pontot és 3.5 lepattanót jegyzett. Allie Quigley pedig 28.7 perc alatt 15.4 pont, 2.9 lepattanó és 2.4 gólpassz átlagot tud felmutatni.

Hirdetés