Hirdetés
Magyarország

Így szerepeltek a soproni légiósok az olimpiai csoportkörben:

:

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

Hétfőn lezárult a tokiói olimpia női kosárlabda tornáján a csoportkör. Ahogy az olimpia felvezetéseként is kiemeltük: a mezőnyből négy játékos érkezik hazánkba, mind a négyen a Sopron Basket játékosai. Jelena Brooks és Nevena Jovanovic a szerb, Gabby Williams a francia, míg Napheesa Collier a címvédő amerikai válogatottat erősíti.

Fotó: FIBA.Basketball

Szerbia az A-csoport második helyén zárt. A negyeddöntőben szerdán hajnali 3 órától Kína lesz a riválisuk. Jelena Brooks a csoportkörben 30.0 perc alatt 12 pontot és 3.3 lepattanót átlagolt. A teljesítmény-index átlaga 8.3 lett.

Nevena Jovanovic szintén mind a három csoportmérkőzésen pályára lépett. Átlagban 15.1 percet töltött a pályán, ez idő alatt 1.3 pontot és 2.3 lepattanót jegyzett.

Fotó: FIBA.Basketball

Franciaország a B-csoport harmadik helyéről jutott tovább. Japántól és az Egyesült Államoktól vereséget szenvedtek, Nigériát legyőzték. A negyeddöntőben szerdán 14 órától Spanyolországgal mérkőznek.

Gabby Williams három mérkőzésen 30.0 perc alatt 10.7 pontot, 6 lepattanót és 4 gólpasszt átlagolt. A teljesítmény-index átlaga 16.3.

Mint ismert, Gabby Williams a második forduló legjobb ötösébe is bekerült. Sandrine Gruda mögött a francia csapatban jelenleg a második legjobb teljesítmény-index átlaggal rendelkezik.

Fotó: FIBA.Basketball

A címvédő Egyesült Államok a C-csoportot nyerte veretlenül. Napheesa Collier a Nigéria elleni találkozón lépett pályára. Két percet játszott és egy mezőnykísérlete volt.

Az Egyesült Államok szerdán 6 óra 40 perctől Ausztráliával vív negyeddöntőt.

Hirdetés