Hirdetés
Magyarország

Itt tartanak jelenleg a hazai rendezésű világversenyek előkészületei:

:

Hirdetés

A következő egy évben az 5:5 és a 3×3-as szakágban is több világversenynek lenne házigazdája hazánk. Az MKOSZ hivatalos honlapján adott interjújában Bodnár Péter, a szövetség főtitkára összegezte az események előkészületeit.

A 3×3-as szakágban 2020. augusztus 25. és 30. között Debrecen U18-as Világbajnokságnak adna otthont. 2021. júniusában pedig Budapesten a szakág 6-6 csapatos második olimpiai selejtezőjét bonyolítjuk le.

“A versenynaptár szerint U18 VB-t szervezünk augusztusban, amennyiben a járványhelyzet és az utazási tilalmak egyáltalán lehetővé teszik egy valós világbajnokság megrendezését.” – nyilatkozta Bodnár Péter a debreceni korosztályos seregszemléről.

2020-ban korosztályos Európa-bajnokságok nem lesznek. Jövőre az U16-os A-divíziós Európa-bajnokságot augusztus 6. és 14. közé írták ki a FIBA munkatársai. Az U18-as A-divízió küzdelmeit 2021. július 24. és augusztus 1. között bonyolítják le. Az U20-as A-divíziós kontinenstorna hivatalos időpontja pedig 2021. július 3. és 11. közötti idősávot kapta. Az U19-es leány kosárlabda világbajnokságnak pedig 2021-ben augusztus 7. és 15. között bonyolítanák le.

Az U19-es világbajnokság házigazdája Debrecen. 2020-ban az U20-as A-divíziós Európa-bajnokságot Sopronban bonyolították volna le, de a világjárvány miatt elmaradt. Minden torna házigazdája opciót kapott a 2021-es rendezésre.

“Jövőre először rendezhet Magyarország világbajnokságot, a hagyományos 5-5 elleni szakágban, ami óriási megtiszteltetés és egyben felelősség is. Nyilvánvalóan a VB megrendezése a prioritás számunkra. Hogy tudunk-e VB-t és EB-t is rendezni ugyanazon évben, az az MKOSZ rendelkezésére álló források mértékétől függ. Alapvetően már egy világverseny rendezése is jelentős anyagi terhet ró a szövetségre. Ha nyár végéig úgy tűnik, sikerül előteremtenünk a rendezéshez szükséges financiális feltételeket, akkor az EB-t is bevállaljuk!” –  összegzett Bodnár Péter.

Hirdetés