Hirdetés
Európa

Így telik a válogatott szünet a Sopron két hátralévő EL-riválisánál:

:

Hirdetés

A Sopron Basket csapatára az Euroliga alapszakaszában két mérkőzés vár még. A február 20-án a Dinamo Kurszk érkezik a Novomatic Arénába, majd a bajnoki címvédő a csoportkört február 26-án a Famila Schio otthonában zárja. Érdemes egy kicsit kitekinteni arra, hogy a két rivális csapatnak milyen kötelezettségei lesznek a következő időszakban.

Egy biztos, hogy izgalmas és számolgatós lesz a hónap vége. A fentebb kiemelt két találkozón dől el, hogy tavasszal a nemzetközi porondon milyen folytatás várhat a soproniakra. Ha Euroliga negyeddöntő, akkor milyen pozícióból, abban az esetben, ha a csoportban 5-6. helyen zár Gáspár Dávid együttese, akkor pedig Európa Kupa negyeddöntő. A Sopron játékosai közül a válogatott szünetben Jelena Brooks, Aleksandra Crvendakic és Tina Krajišnik a szerb válogatott belgrádi rendezésű olimpiai selejtezőjén érdekelt. A magyar bajnoki küzdelmek február 12-én, szerdán folytatódnak. Ekkor a ZTE látogat Sopronba, majd február 15-én, szombaton a Vasas vendégeként szerepel a csapat.

A Dinamo Kurszk szombaton játszotta a szünet előtti utolsó bajnokiját és nem hibáztak Krasznojarszkban. A hétvégén kommunikálta a klub a keretben bekövetkezett változásait. Ez egy tervezett menetrend volt. Január 25-én Astou Ndour visszatérhetett és azóta négy tétmérkőzésen szerepelt. A helyére igazolt Glory Johnson szerződése január 31-én lejárt és azóta haza is tért az Egyesült Államokba. A Kurszk keretéből Angel McCoughtry szintén visszatért hazájába, de más okból és természetesen rá számítanak tavasszal. McCoughtry csatlakozott a válogatotthoz. A belgrádi olimpiai selejtezőn nem szerepel, de egykori egyeteme a Louisville elleni találkozón pályára lép majd. Sérüléssel bajlódik a keretükből Nika Baric, aki január 15. óta nem lépett pályára. Az orosz válogatottnak nem lesz összetartása most télen. A bajnokság február 13-án folytatódik Oroszországban. A Kurszk ekkor az MBA Moszkva vendége lesz. Február 16-án, tehát még a soproni vendégjáték előtt, pedig lejátsszák a Jekatyerinburg elleni csúcsrangadót a nagy riválisuk otthonában.

A Famila Schio szintén szombaton vívta utolsó mérkőzését. Az olasz bajnoktól Sandrine Gruda a francia válogatottal szerepel Bourges-ban olimpiai selejtezőn. A sérült Diamond DeShields helyére érkezett Leonor Rodriguez pedig a spanyol válogatott keretének tagja, mely majd a kényszerű helyszínváltozás után Belgrádban lép pályára. DeShields sérüléséről friss információ nincs, de azáltal, hogy az amerikai válogatott olimpiai selejtezős keretéből kikerült, vélhetően egy hosszabb, komolyabb kihagyás vár rá. Az olasz magból Andrè Olbis Futo február 4. és 9. között a 3×3-as válogatottal dolgozik. Az olasz élvonalban február 12-én és 13-án indul újra a küzdelem. A Schio a Vigarano otthonában kezd, majd február 16-án a Battipaglia vendégei lesznek. Ezt követően pedig a Sopron vendégjátéka előtt a Palermót fogadják. Az Euroliga csoportkör utolsó előtti fordulójában Gironába látogatnak. Olaszországhoz kapcsolódó hír, hogy náluk elkerült a márciusi időpontról a kupa nyolcas döntője. Április 2. és 4. között Luccában rendezik a tornát.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés