Hirdetés
Magyarország

Így telnek a mindennapok az NKE-FCSM Csata játékosainál – 2. rész:

:

Hirdetés

Az NKE-FCSM Csata a hivatalos honlapja kétrészes cikksorozatot közöl arról, hogy ebben jelenlegi mindenki számára rendkívül nehéz helyzetben miként telnek a játékosok mindennapjai. Az első részben Mányoky Réka, Lelik Réka, Boros Júlia és Emma Cannon mondta el tapasztalatait. A második részben Angyal Barbara, Radócz Fanni, Zala Friskovec, Horváth Fruzsina és Horváth Bernadett.

A lányok a járvány első napjaiban még a szabadban is edzettek, de mivel a koronavírus-járvány a csoportos megbetegedések szakaszába lépett, így mostantól csak beltéri edzéseket végeznek, hogy a lehető legkevesebb fizikai kontaktust létesítsék a külvilággal. A csapat tagjai így tudnak tenni a megbetegedések lelassításáért – fogalmaz a klub honlapjának riportja.

Megbeszéltük a lányokkal, hogy az első napokban eljárunk futni és erősítő gyakorlatokat végezni a Margitszigetre, amennyire a jelenlegi körülmények között ez lehetséges

– fogalmazott Angyal Barbara, aki egyelőre még nem tudta teljesen felfogni, hogy egyik pillanatról a másikra vége lett a mindennapi életüknek. Duri idén érettségizik, így a felszabaduló plusz időben leginkább erre készül. Emellett próbál minél kevesebbet emberek között lenni.

Hasonló futásokat végzett a héten Radócz Fanni is – csak ő a maratonra készülő édesanyjával és Szegeden. 9-esünk hirtelen megnövekedett szabadidejében a családjával van, süt-főz és a kutyájával is sok időt tölt.

Szlovén játékosunk, Zala Friskovec is hazautazott a határátlépések korlátozása előtt, és sajnos rosszabb körülmények fogadták hazájában, mint amire számított. Pénteki adatok szerint legkevesebb 270 fertőzött ember van a koronavírus-járványban, ennél a számnál pedig úgy döntöttek, hogy leállnak a tesztekkel – fogalmazott.

Mint mesélte, csak az élelmiszerboltok vannak nyitva, a többi üzletet bezárták. A szlovén kormány azt kérte, hogy az emberek maradjanak minél többet otthon. Az oktatás is szünetel, sokan elveszítették a munkájukat.

Az időt a családjával tölti, külső kosárlabda pályán tudott labdás edzéseket végezni és az Instagramon azt is láthattuk, hogy szívesen járt kirándulni. Ezen kívül erősít és tanul is, hiszen lehetősége van hamarabb befejezni az iskolát.

Horváth Fruzsina számított arra, hogy a járvány terjedése miatt idő előtt véget fog érni a bajnokság, az viszont meglepetésként érte, hogy a Cegléd elleni meccset sem játszhattuk le. Fruzsi ugyanakkor felelősségteljesnek nevezte a szövetség döntését. Mivel nem látogathatja az iskoláját sem, így ideiglenesen eltűntek a mindennapjaiból a tanóra-Ludovika Aréna ingázások. A digitális oktatást egyelőre működőképesnek tartja.

Fruzsina a tanulás mellett természetesen az edzésekkel sem hagyott fel. Többször járt futni a Duna-parton, a többi napon erősített, biciklizett és a kertjükben kosarazott.

Fotó: csatabasketball.hu

Csapatkapitányunk számára is roppant nehéz feldolgozni az elmúlt 1-2 hét történéseit. Horváth Bernadett szerint senki sem örül ennek a mostani helyzetnek házon belül, hiszen a hullámvölgyek ellenére a play-off előtt annyira egyben volt a csapat, hogy akár éremért is játszhattunk volna a végén. Ezt már sosem tudjuk meg – vélekedett Betti, aki az egész szezon miatt büszke a lányokra.

Betti Budapesten maradt, és bár be vannak iktatva séták és bevásárlások, a nap nagyobbik részét a házban tölti. Ehhez szerencsére tartozik egy nagyobb udvar is, így itt tudott edzeni, még ha kosárlabdát most nem is foghatott – mesélte.

A sportolás mellett a lakást is rendben tartja, volt már takarítás és amolyan fertőtlenítős nap is. Betti emellett sokat olvas – a kieső angol kommunikációt idegennyelvű könyvekkel igyekszik pótolni.

Bízzunk benne, hogy minél rövidebb idő alatt enyhül a koronavírus-járvány, mert a lányok szavaiból azért kivehető, mennyire hiányzik nekik a közös munka a Ludovika Aréna parkettjén – zárult az NKE-FCSM Csata honlapjának összeállítása.

Hirdetés