Hirdetés
Magyarország

Így telnek Bach Boglárka és Tóth Orsolya mindennapjai:

:

Hirdetés

A Vasas Akadémia hivatalos honlapjának segítségével korábban a juniorokról, a kadettekről és a serdülőkről is olvashattunk egy összeállítást. Most a felnőtteken a sor. A mindennapjairól Bach Boglárka és Tóth Orsolya a csapat két meghatározó alakja számolt be. Az NBI/A az alapszakasz utolsó mérkőzése előtt zárult le, a lányok azonban továbbra is formában vannak, hiszen az edzések nem szünetelnek, csak átalakultak – írja a vasasbasket.hu

Gyakorlatilag egyik napról a másikra állt le márciusban a sportélet Magyarországon, ami mindenkit érzékenyen érintett. Te hogy fogadtad a hírt?

“Eleinte fel sem fogtam, hiszen tartott még az alapszakasz, a bajnokság hajrája pedig még hátra volt. Úgy gondolom, nagyon jól össze szoktunk a szezon alatt, így még jobban sajnálom, hogy nem tudtuk végigküzdeni a szezont” – mondta Orsi.

A csapatkapitány még a felkészülési időszakban sérült le, az idei év elején kezdte el csupán a közös munkát a csapattal: “Annak ellenére, hogy már február eleje óta edzettem rendesen a csapattal, és négy mérkőzésen pályára is léptem, egyáltalán nem éreztem úgy, hogy visszatértem volna. Közel sem voltam még olyan formában, mint a sérülésem előtt és nem tudtam élvezni az edzéseket és a játékot. Szerettem volna még a szezon végéig tartó minden időt kihasználni, hogy újra visszataláljak magamhoz, plusz a csapattal is kevesebb időm volt együtt lenni a sérülés miatt. Így nekem alig jutott a szezonból valamennyi, különösen jól jött volna még az a kb. másfél hónap” – tette hozzá Bogi.

Miben változott az életed az elmúlt egy hónapban? Hogy bírod a bezártságot?

“Az életem összességében nem változott sokat, próbálom itthonról is ugyanúgy intézni a dolgaimat, mint előtte. Az tény, hogy elég nehéz megszokni, hogy nem lehet menni sehova, nem találkozhatok a barátaimmal, sőt még a családtagjaimmal is kevesebbet. De a legnagyobb változás mégis az, hogy nem járhatok rendszeresen edzésre, és igazából ez is hiányzik a legjobban, ezt a legnehezebb elfogadni. Sok időt töltök a kertben, szoktunk kutyát sétáltatni, szeretünk dartsozni és pingpongozni is, a bevásárlást is mi szoktuk intézni. Ezek mellett természetesen kosarazom is és edzem is rendszeresen” – mondta Bogi a Vasas Akadémia hivatalos honlapjának.

“Én sajnos emeletes házban lakom, így a bezártságot is sokkal rosszabbul viselem. Az életem ráadásul gyökeresen megváltozott, hiszen általában elég pörgősek a mindennapjaim. Heti 8-9 edzés mellett egyetemre is rendszeresen járok. Ehelyett most otthon vagyok szinte egész nap, tanulok, olvasok, zenét hallgatok sorozatot nézek, csak edzeni járok le mindennap” – mondta Orsi.

Mozgás szempontjából mivel foglalod le magad? Hogy néznek ki az otthoni edzések?

“Amint a szövetség meghozta a döntését a szezon lezárásával kapcsolatban és hazakerültünk, egy-két nap pihenő után folytattam itthon az edzéseket. Leginkább TRX-eztem, futottam és kosaraztam kint a kertben. Nem sokkal később kaptunk a Vasastól egy edzésprogramot, amivel fizikailag is és kosárlabda szempontjából is formában tudjuk tartani magunkat valamilyen szinten. Ezeket csinálom amennyire csak a körülmények lehetővé teszik, az erőnléti részét teljesen el tudom végezni, a kosárlabdás részét már korlátozottabban, ott egy picit nehezebb dolgom van a rendelkezésre álló hely méretei miatt” – mondta Bogi.

“Én minden nap futok négy-öt kilómétert, mellette erősítek egy órát. Sajnos kosarazásra nincs lehetőségem, de néha szoktam labdát pattogtatni a közelünkben lévő parkban. Nem lett nagyon új hobbim, talán az, hogy néha Xboxozom a húgommal, de a többi elfoglaltságom megmaradt” – tette hozzá Orsi.

Tekintsünk egy picit a jövőbe, mit fogsz tenni először, ha véget ér a kialakult helyzet, és kezdetét veszi a következő szezon?

“Legjobban a meccseket és a versenyzést várom, de az edzéseket is nagyon. Az első dolgomat hogy mi lesz még sem tudom, hiszen annyi mindent be kell pótolnom, amit az adott helyzet miatt nem tudtam csinálni, hogy nehéz lesz sorrendet felállítani” – mondta Orsi a Vasas Akadémia hivatalos honlapjának.

“A legjobban talán azt várom, hogy újra közösségbe lehessek. Azt a pillanatot, amikor újra beléphetek a csarnokba, hogy ott edzhessek edzővel, a csapattársakkal, ahogy az normális körülmények között zajlik. Azt gondolom az egy nagyon boldog pillanat lesz számomra. Az első dolgom pedig azt hiszem az lenne, hogy megöleljek mindenkit” – zárta a beszélgetést Bogi.

Hirdetés