Hirdetés
Magyarország

Így térhetnek vissza a nézők a lelátókra:

:

Hirdetés

Tárgyalt a sportmérkőzések látogatásáról szóló kormányzati enyhítésekről április 28-i ülésén a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnöksége. A grémium úgy döntött, hogy a négymilliós oltásszám elérésével életbe lépő központi rendelkezéseknek megfelelően az NB1/A-s férfi, az NB1/A-s női, valamint az NB1/B-s férfi mérkőzéseket nézők előtt lehet majd megrendezni. A többi versenyrendszer vonatkozásában (beleértve az amatőr felnőtt és utánpótlás mérkőzéseket is) továbbra is érvényben marad a zártkapus korlátozás – olvasható a Magyar Kosárlabdázók Országos szövetségének hivatalos honlapján, a hunbasket.hu portálon.

Tekintettel arra azonban, hogy a bajnokságok sorsdöntő szakaszaikba léptek, a sportolók és sportszakemberek védelme érdekében a szövetség több, a jogszabály által a csapatok jogkörébe utalt intézkedést is javasol újonnan módosított COVID protokolljában. Szerepel a javaslatok között, hogy a pályarendszabályok módosításával a játékosokon, edzőkön és játékvezetőkön kívül továbbra is írják elő a maszk kötelező használatát a mérkőzés teljes időtartamára, illetve a mérkőzésen résztvevő nézők számát és elhelyezését a fertőzésveszély maximális csökkentésének figyelembe vételével határozzák meg. A COVID protokoll korábbi előírásai – mint pl. a pályán lévő sportolók és sportszakemberek, valamint a nézők elválasztása az esemény teljes időtartama alatt, akár az első sorokban található helyekre az értékesítés korlátozásával – továbbra is hatályban marad.

Fontos kérdés a beléptetés. Mint ismert, a kormányzat döntésének értelmében a 18 évnél idősebb nézők csak védettségi igazolvány birtokában léphetnek be a mérkőzésekre. Ezúton szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy a védettségi igazolvány csak arcképes hatósági igazolvánnyal (érvényes útlevél, jogosítvány, személyazonosító igazolvány) együtt jogosít a belépésre! Igazolnia kell továbbá életkorát a 18 évnél fiatalabbaknak is arcképes igazolványuk felmutatásával!

A szervezőknek meg kell tagadniuk a belépést attól, aki életkorát vagy a védettségi igazolvány érvényességéhez személyazonosságát nem tudja igazolni a jogszabályban előírt módon!

Hirdetés