Hirdetés
Magyarország

Így vágott bele az alapozásba a Sopron Basket:

:

Hirdetés

Múlt héten, egy rövid nyári pihenő után a Sopron Basket megkezdte a felkészülést a szezonra, mely kapcsán az egyik edzést követően a klub hivatalos honlapja megszólaltatta Gáspár Dávid vezetőedzőt, és két játékost, Fegyverneky Zsófiát, illetve Tina Krajisnikot.

Március óta, a Covid-vírus kitörése óta edzünk és tartjuk az edzést a fiatal játékosoknak. Tegnap el is mondtam, hogy nem érzem úgy: egy hosszabb szünet után tértünk vissza vagy régen láttam a játékosokat. Ugyanúgy, mint minden alapozásnál: itt is állóképesség fejlesztéssel foglalkozunk, sokat járnak a játékosok erősíteni, ez teszi ki a délelőtti edzéseket. Délután jelenleg egyéni képzéseket tartunk és a labdás foglalkozásokon az 1-1, 2-2, 3-3 kapcsolatokat gyakoroljuk. A létszámunk is ezt teszi lehetővé. Szépen lassan lépésenként építjük fel a támadójátékot és a védekezést. A felkészülés elejére az is jellemző, hogy kontaktot nem teremtünk. Ezzel is megelőzve a sérüléseket.

– vázolta a felkészülés programját Gáspár Dávid.

Tina Krajisnik korábban csatlakozott a soproni csapathoz, mint azt a szerződése előírta volna.

“Nagyon korán visszajöttem, az előtt, hogy a szerződésem életbe lépett volna. Hiányzott, hiszen Sopront második otthonomnak érzem. Amikor itt vagyok, teljesen jól érzem magam. Nagyszerű emberekkel dolgozhatok együtt és magamat is fejleszthetem, hogy jól felkészüljek a szezonra. Ezért is vártam már, hogy visszajöhessek és ezért is döntöttem úgy, hogy a szokásosnál korábban térek vissza. Azt várom, hogy a lehető legjobban felkészüljek a szezonkezdetre. Remélem el tud indulni időben. Készen kell állnunk, amikor kezdődik a szezon.” – jelentette ki a szerb válogatott center.

Fegyverneky Zsófia hangsúlyozta, hogy a nyár a családé volt.

Csak a családdal töltöttem ezt az időt. Itt belföldön egy-két olyan kirándulást, ami nem szokott beleférni, megejtettünk. Hasznosan töltöttük ezt az időt, mert ennyit ritkán tudunk együtt lenni. Ennek is megvan a szépsége, de annak őszintén megmondom örülök, hogy most már a napi rendszeres munka és élet vissza tud térni a csarnokba.

– mondta a soproniak csapatkapitánya, aki szerint jó formában tért vissza a csapat:

“Én úgy érzem, hogy az itt lévő játékosok jobb formában kezdenek el dolgozni, mint általában. Mindenki egyrészt kipihente magát, másrészt dolgozott is  intenzíven az elmúlt egy-két hónapban. Ha lehet én még jobbra számítok, mint az eddigi években. ”

A teljes riport megtekinthető az alábbiakban

Hirdetés