Hirdetés
Magyarország

Így változik a sportélet Magyarország:

:

Hirdetés

Ahogy arról részletesen beszámoltunk, szerdán 0 órától a járvány terjedésének megfékezése céljából korlátázások lépnek életbe hazánkban. A Magyar Közlönyben megjelent a rendelet, melynek a sportéletre vonatkozó részeit kiemeltük.

A sportrendezvényen nézőként tartózkodni tilos. A sportrendezvény nézők nélkül, zárt körülmények között megtartható.

Az egyéni szabadtéri sportok gyakorlása engedélyezett. A vonatkozó jogszabályok szerint versenyszerűen sportolók e tevékenységükben nem korlátozhatóak.

A szabadidős létesítmények használata tilos, beleértve különösen a fitnesztermeket, fedett uszodákat, múzeumokat, könyvtárakat, mozikat, állatkerteket és korcsolyapályákat.

A  jégpályák, az  uszodák, az  edző- és fitnesztermek és a  sportlétesítmények a  sportról szóló törvény szerint versenyszerűen sportolók számára edzésen vagy sportrendezvényen való részvétel céljából látogathatóak.

A maszkviseléssel és távolságtartással kapcsolatosan eddig bevezetett szabályok továbbra is érvényesek, azzal, hogy a  10000 főnél nagyobb település egyes közterületein a maszkviselés kötelező. A  területek kijelölése a polgármester feladata. Sporttevékenység során, valamint a parkokban, illetve zöldterületeken a maszk viselése továbbra sem kötelező.

Este 8 óra és reggel 5 óra között – e  rendeletben meghatározott kivétellel – mindenki köteles a  lakóhelyén, a tartózkodási helyén vagy a szálláshelyén tartózkodni. Ez alól a sportról szóló törvény szerint versenyszerűen sportoló számára kivételt jelentenek az alábbiak:
– edzésen vagy sportrendezvényen való részvétel,
– edzés vagy sportrendezvény helyszínére közlekedés,
– edzés vagy sportrendezvény helyszínéről a  lakóhelyre, a  tartózkodási helyre, illetve a  szálláshelyre történő közlekedés

A  közterületen, a  nyilvános helyen, illetve a  szabadtéri sportpályákon az  egyéni szabadidős sporttevékenység – különösen futás, gyaloglás, kerékpározás – gyakorlása megengedett.

Tilos a  közterületen, a  nyilvános helyen, valamint a  sportpályákon a csapatsportok – különösen a labdarúgás, a jégkorong, a kézilabda, a kosárlabda, a röplabda – gyakorlása. A védelmi intézkedést nem kell alkalmazni a sportról szóló törvény szerint versenyszerűen sportolók számára tartott edzés és sportrendezvény alkalmával.

Hirdetés