Hirdetés
Nagyvilág

Így változnak a nyári FIBA tornák mezőnyei:

:

Hirdetés

Az elmúlt két hét során több változás is történt az előttünk álló felnőtt és utánpótlás nemzetközi női kosárlabda tornák mezőnyét tekintve. Nézzük, hogy miként alakulhatnak a nyári események csapatlistái.

A FIBA a következő szezontól is eltiltotta az orosz és fehérorosz klubcsapatokat, illetve válogatottakat. Ennek eredményeként a soproni U20-as A-divíziós Európa-bajnokságra Portugália lehet a beugró. Érdekesség, hogy az utolsó megrendezett B-divíziós Európa-bajnokság, tehát a 2019-es kiírás negyedikje, azaz Nagy-Britannia kapta volna meg a szabályok szerint az oroszok helyét. Erre a nyárra azonban a britek nem neveztek korosztályos csapatokat, így hatalmas esélytől estek el.

Az U18-as A-divíziós Európa-bajnokságra Svédország és Bosznia-Hercegovina lesz a beugró. A svédek a 2019-es B-divíziós torna negyedik helyezettjei voltak és hivatalosan ők váltják az oroszokat. A fehéroroszok helyére pedig a 2019-es A-divízió 14. helyezettjeként kerül Bosznia-Hercegovina.

A debreceni U17-es világbajnokságra Oroszország helyett Szerbia érkezik majd.

Az U16-os Európa-bajnokságokat tekintve az A-divízióban Oroszország helyét Norvégia veszi át. A B-divízióból pedig kikerül Fehéroroszország és az a tornát a tervek szerint 19 csapattal rendezik majd meg.

A szeptember 23. és október 1. között Sydneyben megrendezésre kerülő felnőtt világbajnokságot tekintve Oroszország helyét Puerto Rico kapja meg. A héten lett hivatalos, hogy a legjobb afrikai válogatott Nigéria sem lesz ott a tornán. Ők természetesen nem a háború miatt döntöttek így, hanem elsősorban gazdasági okokkal magyarázzák a helyzetüket. A helyükre Malit kérte fel a FIBA.

Hirdetés