Hirdetés
USA

Így változtak a WNBA csapatok keretei:

:

Hirdetés

A WNBA floridai összevont szezonja előtt a játékosok és az edzők jelezhetik azon szándékukat, ha nem kívánnak a liga buborékjába beköltözni. Nézzük, hogy miként változtak a csapatok keretei.

Az Atlanta Dream kerete eddig két helyen változott: Betnijah Laney érkezett a szezont egészségügyi okokból kihagyó Tiffany Hayes helyére, míg Jaylyn Agnew váltotta a közéleti tevékenységet előtérbe helyező Renee Montgomery-t. A Chicago Sky gárdájából Sydney Colson koronavírus tesztje pozitív lett. Ugyan a keretben van, de átmenetileg Stella Johnson vette át a helyét. Jantel Lavender talpát műtötték és az évadot ki kell hagynia.

A Connecticut Sun csapatához Beatrice Mompremier érkezett Jonquel Jones helyére. A Sun sztárja többször is megfogalmazta aggályait arról, hogy biztonságos-e egy ilyen összevont szezon. A Dallas Wings a korábban megismert teljes keretével fut neki a floridai kalandnak.

Az Indiana Fever-nél Stephanie Mavunga került vissza a csapatba Betnijah Laney helyére, akit elengedtek az Atlanta Dream-hez. A Las Vegas Aces-nél pedig Alex Bentley hivatott helyettesíteni az Achilles-sérülése után lábadozó Kelsey Plum-t.

A Los Angeles Sparks változásai kapták a legnagyobb figyelmet. Te’a Cooper lett Kristi Toliver, míg a korábbi győri játékos Reshanda Gray Chiney Ogwumike helyettese. A Minnesota Lynx-nél Megan Huff váltja Cecilia Zandalasinit, aki korábban jelezte, hogy Európából nem kockáztat az átutazással.

A New York Liberty-nek egy változása lesz. Joyner Holmes helyettesíti Rebecca Allen-t. A Seattle Storm és a Phoenix Mercury a tervek szerint változatlan kerettel vág neki az évadnak. A címvédő Washington Mystics-nél ketten nem vállalták a szereplést. Ez azt jelenti, hogy LaToya Sanders helyére Alaina Coates érkezik, míg Shay Peddy váltja Natasha Cloud-ot.

Az edzőket tekintve eddig két változást jelentettek be. A Seattle Storm alakulatánál a rákbetegséggel műtött Dan Hughes vezetőedző nem kockáztat, ami teljesen érthető. A Los Angeles Sparks-nál másodedzőként dolgozó Fred Williams szintén nem utazik Floridába. Feladatainak egy részét, például a videóelemzések készítése, az otthonából látja el az évad alatt.

Hirdetés