Hirdetés
3x3

Ilyen lenne a 2024-es párizsi olimpia 3×3-as helyszíne:

:

Hirdetés

Nézzünk egy kicsit a távolabbi jövőbe azzal kapcsolatban, hogy 2024-ben Párizsban miként alakulhat az olimpiai 3×3-as kosárlabda torna.

Jelenleg még a tokiói olimpia kapcsán is sok a kérdőjel. Bár abban már konszenzus mutatkozik, hogy a jövő nyárnál tovább nem halasztható az esemény. Ha akkor sem lehet biztonságosan megrendezni az ötkarikás játékokat, abban az esetben már törölni kell. A 2024-es párizsi seregszemle nincs veszélyben és javában zajlik az előkészítése.

A 3×3-as kosárlabda ugyan már Tokióban debütálna, de a francia fővárosban egyedi lehetőséget kapna arra, hogy új híveket szerezzen.

A világjárvány európai berobbanásának kezdetén március 3-án hagyta jóvá a NOB azokat a párizsi terveket, melyek szerint a Concorde téren állítanának fel egy 30 ezer néző befogadására alkalmas olimpiai stadiont. Ebben az utcai sportok kapnának helyet, mint a 3×3-as kosárlabda, a BMX free-style, a break tánc, a görkorcsolya vagy éppen a falmászás. Ahogy a lenti tervrajzokon látható, szabad átjárás működne az események között.

A stadionnak a koncepciója egyszerű. Arra a gondolatra épül, hogy ezekkel a fiatal feltörekvő sportágakkal a közönség egyszerre találkozhasson. Ráadásul a Concorde tér központi szerepe miatt sokak számára elérhetőek lennének ezek az események. Mondani sem kell, hogy a 3×3-as kosárlabdának egy ilyen megjelenési lehetőség óriási esély lenne a népszerűsítésre, a bázis növelésére.

Fotó: Paris 2024

Fotó: Paris 2024

Hirdetés