Hirdetés
Archivum

Ilyen lesz az U19-es Világbajnokság hivatalos labdája:

:

Hirdetés

Július 20-án, szombaton kezdetét veszi a 2019-es U19-es nõi kosárlabda Világbajnokság Bangkokban. A magyar válogatott Dél-Korea ellen kezdi meg a szereplését. A tornára természetesen egyedi díszítésû labda készült.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

A Molten immár 30 éve partnere a FIBA-nak és a 2014-es férfi Világbajnokság óta minden nagy eseményre speciális festéssel jelentkeznek. A jól ismert GL6X típusú labdán az esemény logója kapott helyet. Nem véletlen ez a felfokozott várakozás, a FIBA ugyanis igyekszik az U19-es Világbajnokságokat újrapozicionálni vagy talán úgy pontosabb, hogy felfrissíteni a közvélemény szemében.

Hasonló szerepet szán a tornának a FIBA, mint például férfi teniszben az ATP a NextGen sorozatnak. Nevezetesen, hogy a közvélemény egy egységes formában láthassa azt a közvetlen utánpótlást, amely – a FIBA és a szakemberek reményei szerint – majd a következõ években már a felnõtteknél verseng. Ennek megfelelõen pedig egy teljesen egységes kommunikációs ívet rajzolhatna ki a globális versenyrendszer. 

Az elõbbiekben leírtak megvalósításához még sok munka áll a nemzetközi szövetség elõtt. Ugyanakkor télen a leány és fiú torna is megújult grafikai elemeket, illetve új trófeákat kapott. A hivatalos angol elnevezéssel “rising stars U19 trophy” néven szerepel a hivatalos felületeken a kristályokkal kirakott világbajnoki trófea. A formája csillagokat takar, utalva ezzel azokra a fiatal, feltörekvõ tehetségekre, akik az U19-es Világbajnokságon bontogatják a szárnyaikat. Az lenne tehát a cél, hogy hosszabb távon még szervesebben illeszkedjen az U19-es seregszemle a nemzetközi kosaras körforgásba.

Az érmek

Hirdetés