Hirdetés
Archivum

Immár 10. alkalommal rendezik meg a Kárpát-medencei Egyetemek Kupáját:

:

Hirdetés

Február 28. és március 2. között rendezik a Kárpát-medencei Egyetemek Kupáját. Immár 10. kírásához érkezik a rendezvény, melyrõl minap adtak tájékoztatást a szervezõk.

Fotó: BEAC.hu

Fotó: BEAC.hu

Forrás: BEAC hivatalos honlap

Tíz évvel ezelõtt mi sem gondoltuk volna, hogy egy 150-200 fõvel induló futsal kupa egy évtized alatt egy olyan multisport rendezvénnyé növi ki magát, ahol 5 sportágban, 3 napon keresztül közel 1000 egyetemista sportol együtt Budapesten! 2019. február 28. és március 2. között immáron 10. alkalommal szervezi meg az ELTE és 120 éves sportegyesülete, a BEAC a Kárpát-medencei Egyetemek Kupáját, csatlakozva a Budapest Sportfõváros 2019 programsorozatához.

A KEK a sporton keresztül lehetõséget nyújt arra, hogy a Kárpát-medencében tanuló felsõoktatási hallgatók a sporton keresztül élõ kapcsolatot építhessenek ki egymással. A Kupa a futsal-, kosárlabda- és röplabdatorna mellett idén nyit az egyéni sportok irányába és a programra felkerül az asztalitenisz és az E-sport is, ezzel mindinkább multisport eseménnyé téve az összmagyar sportrendezvényt.

Az egyes tornák minden évben jótékonysági programokkal egészülnek ki. A közös, nemes cél érdekében idén is összefogunk a résztvevõ csapatokkal. A közelmúlt ukrajnai eseményei világossá tették a szervezõk számára, hogy a leginkább rászoruló, nehéz körülmények között élõ kárpátaljai gyermekeket szükséges támogatni, ezért a Nagyszõlõsi 3. számú Perényi Zsigmond Középiskola diákjai számára gyûjtünk adományokat.

A torna elsõ napjára, február 28-án a jubileumi, tizedik évforduló alkalmából, “Sport trendek a Kárpát-medencében” címmel ingyenes konferenciát szervezünk a HÖOK-kal együttmûködve, melyre az ALÁBBI OLDALON  lehet regisztrálni.

A rendezvény támogatója az Emberi Erõforrások Minisztériumának Külhoni Felsõoktatási Fõosztálya, a Rákóczi Szövetség, valamint a VIWA Vitaminwater.

A KEK fõvédnöke Dr. Kövér László, az Országgyûlés elnöke, védnökei Dr. Szabó Tünde, sportért felelõs államtitkár, Dr. Szalay-Bobrovniczky Alexandra, fõpolgármester-helyettes, Dr. Lõrinczi Zoltán, Kárpát-medence magyar oktatásának fejlesztéséért felelõs helyettes államtitkár, Prof. Dr. Borhy László, az ELTE rektora, és Dr. Scheuer Gyula, az ELTE kancellárja.

A nevezés folyamatosan zajlik, a nevezéseket február közepéig bírálják el a szervezõk.

Részletekért kattints ide:

Egyetemi futsal torna

Alumni Focitorna

Kosárlabda torna

Röplabda torna

Asztalitenisz torna

E-sport

A KEK-rõl bõvebb információkért keressétek a honlapunk mellett facebook oldalunkat és instagramunkat, ill. a kérdéseiteket az eltese2008@gmail.com e-mail címen tehetitek fel számunkra.

Forrás: BEAC hivatalos honlap

Hirdetés